Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın koordinasyonunda İl Sağlık Müdürlüğü ve Bolu İl Sağlık Müdürlüğü arasında imzalanan protokol çerçevesinde sağlık çalışanlarına yönelik eğitimler başladı.
Bu kapsamda İl Sağlık Müdürlüğü Toplantı Salonunda “Akut İnme Tanısı” konan hastaların sevk işlemlerine ilişkin yetki, görev ve sorumlulukların belirlenmesine yönelik “Hastane Öncesi İnme Hastalarının Tanınması ve Yönlendirilmesi Mobil İnme Uygulama Programı” konulu eğitim verildi.
Sağlık Bakanlığı Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Uzmanı Zehra Akpınar tarafından verilen eğitime, İl Sağlık Müdürlüğünde görevli yöneticiler ile 112 Acil Sağlık İstasyonu Sorumlu personeli katıldı.


Öte yandan “İnme 112 Projesi” ile inme şüphesi ile alınan hastaların erken tanınması ve belirlenen inme merkezleri ile irtibata geçilip hastaların en uygun merkeze en kısa zamanda sevki, inme ekibinin hasta gelmeden hazır olması ve en kısa sürede tedaviye başlanılması hedefleniyor.
Bu amaçla geliştirilen mobil yazılım, Düzce’de ambulans ekiplerinde görev yapan personelin cep telefonlarına yüklendi. Uygulama kapsamında 112 Acil personelleri bir vakaya gittiklerinde, hastanın inme geçirdiğinden şüphelendiğinde cep telefonlarındaki ‘İnme 112’ uygulamasını açarak kendilerine hastayla ilgili yöneltilen soruları yanıtlıyor.


Hastanın durumunu değerlendiren uygulama, inme riski olduğunu belirlediği anda, sağlık ekiplerini inme merkezi bulunan en yakın hastaneye yönlendiriyor. Uygulama aynı zamanda da bu merkezde görevli doktora hastanın bilgilerini SMS ile gönderiyor. Uygulama sayesinde, inme riski olan hasta daha hastaneye ulaşmadan doktor, hasta hakkındaki tüm bilgilere ulaşarak uygulayacağı muayene ve tedavi yöntemini belirlemiş oluyor.