Ortak tema “Mesleki ve Teknik Eğitim”  olarak belirlendi
2019 yılı itibariyle, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, her yıl ajansların bölgesel önceliklerine ilişkin faaliyetleri ile birlikte bölgelerindeki paydaşlarla koordinasyon sağlayarak ülke sathında ölçülebilir etki oluşturacak şekilde aynı paydada faaliyet üretebilecekleri bir ortak tema belirleme ve buna yönelik usul esaslar oluşturma yönünde karar aldı. Bu çerçevede Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2019 yılı kalkınma ajansları ortak teması  “Mesleki ve Teknik Eğitim”  olarak belirlendi. Bu tema belirlenirken Doğu Marmara Kalkınma Ajansı’nın geçmiş dönem mesleki ve teknik eğitime ilişkin faaliyetleri ve ilgili Mali Destek Programı da referans olarak dikkate alındı.





Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalandı

2019 yılı temasını en etkin ve maksimum fayda sağlayacak şekilde uygulayabilmek için Doğu Marmara Kalkınma Ajansı ile Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında mesleki eğitim temalı çalışmaları koordinasyon halinde yürütmek üzere, Mesleki ve Teknik Eğitimde İş Birliği Protokolü, Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın himayelerinde imzalandı. Protokolün amacı, MEB 2023 Eğitim Vizyonu ve 2019 yılı Kalkınma Ajansları için belirlenen Mesleki ve Teknik Eğitim Uygulama Çerçevesinde belirtilen mesleki eğitimin geliştirilmesi, yaygınlaştırılması ve kalitesinin arttırılması hedeflerine katkı yapmak üzere Düzce sınırları içerisindeki tüm mesleki ve teknik eğitim paydaşları arasında farkındalık oluşturmak olarak açıklandı.



Protokol Yürütme Kurulu oluşturuldu

Valilikten protokole ilişkin yapılan bilgilendirmede şunlar kaydedildi: “Protokol kapsamında oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu’nun yönetim ve denetiminde yapılacak faaliyetler; Protokol Yürütme Komisyonu’nun yapacağı bir plan kapsamında 2019/2020 eğitim ve öğretim yılı içerisinde gerçekleştirilecektir. Bu faaliyetlerle bölgemizde mesleki eğitimin tanıtılması ve cazibesinin artırılması hedeflenmiştir. Öğrencilere, velilere ve tüm mesleki eğitim paydaşlarına mesleki eğitimin kendilerine sağlayacağı olanaklar ve fırsatlar tanıtılacaktır. Doğu Marmara Kalkınma Ajansının 2018 ve 2019 yıllarında İmalat Sanayiine Yönelik Meslek Eğitiminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Doğu Marmara Bölgesi’nde desteklenen proje sayısı 42’dir.”