Düzce Üniversitesi Teknoloji Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Geoteknik Ana Bilim Dalı Başkan Yard. Doç. Dr. Ali Ateş, Araştırmacı Gazeteci  Özden İlhan'la birlikte katıldığı GÜNLÜK Programında Erol Tayhan'ın soruların cevaplandırdı.Düzce'nin içinde yer aldığı bölgenin deprem riski altında olan bir bölge olduğunu belirterek "Bölgemiz Dünyanın ve Türkiye'nin en riskli bölgesindedir.Deprem olmaz diye beklemek yanlıştır. Düzce fayı etkin bir faydır. Bu fayın kırılmasıyla 6.9 şiddetinde bir deprem olabilir" diyerek her an depreme hazırlıklı  olunması gerektiği konusunda uyardı:

            DEPREMDEN ÖNCELİKLİ KONU OLMAMALI

Coğrafi bilgi sistemi yardımıyla bölgenin izlenmesi gerektiğini kaydeden Geoteknik Uzmanı Yard. Doç. Dr. Ateş :"Bu bölgede hareketlilik var enerji birikmiştir.Süresini doldurmak üzeredir. O yüzden deprem hareketliliği sürekli izlenmelidir.Bu konuda kaynak temin edilmesi durumunda Düzce'nin depremden öncelikli bir konusu olmamalıdır." dedi:

            DÜZCE'DE MİKRO-BÖLGELEME ŞART

Geoteknik Uzmanı Yard. Doç. Dr. Ali Ateş, her an deprem riski altında olan Düzce'de yapılanma için mikro-bölgeleme yapılması gerektiğini belirterek bu konuda bazı illerin mesafe aldığını ancak Düzce'nin bu konuda yeterli mesafe almadığını hatırlataark :"Düzce deprem riski altında olan bir bölgede bir il.Düzce'de mikro-bölgeleme yapılması şart. Yapılanma buna göre yapılmalı" diyerek yeni bir tartışma başlattı:

            İLHAN: SİVİL TOPLUM GÖNÜL İŞİDİR

Araştırmacı Gazeteci Özden İlhan'da GÜNLÜK'te Düzce'de sivil toplum bilincinin tam olarak yerleşmesi için çaba sarfedilmesi gerektiğini hatırlatarak "Sivil toplum hareketi bir gönül işidir.Sivil mücadele gönül işidir. Düzce'de bunun yolu gönüllü olanların bir araya gelmesiyle mümkündür." dedi.

Haber;E.TAYHAN