Düzce'nin il oluşunun bugün 11'inci yıl dönümü. 11 yılda Düzce'de ne değişti sorusunu bugün Düzce halkına sorduk. Kimi vatandaşlar il olduktan sonra Düzce'nin büyük bir değişim geçirdiğini söylerken kimi vatandaşlar ise " Düzce değişiyor ama eksikler de yok değil" dedi. İşte halkın 1999 yılında yaşanan iki büyük deprem sonrası il olan ve yeniden yapılanma sürecine giren Düzce hakkındaki görüşleri; 

"Eski Belediye bir çok çalışma gerçekleştirmişti, şimdi ki belediye başkanımız da aynı şekilde bir çok çalışma gerçekleştiriyor. Bir çok köy mahalle oldu. Bu Düzce için güzel bir şey."

"Alt yapı ve üst yapının güzel olması gerekiyor. Bir çok bozukluklar var. Ama bu bozukluklar her zaman düzeltilebilir."

"Düzce 11 yıl boyunca bir çok değişiklikler yaşadı. Sanayi gelişti. Üniversite açıldı. Okullar açıldı. Hastanesi güzelleşti. İnsanlar değişti. Düzce her geçen gün gelişmeye devam ediyor. 1960'lı yıllardan bugüne kadar Düzce'de çalışmalar yapılıyor. O günden bugüne kadar bir çok çalışma gerçekleşti. Halen de gelişiyor."

"Düzce Depremi atlatıldı. Düzce artık toparlanmaya başladı. Ama bu toparlanma biraz yetersiz kaldı. Belediye çalışıyor fakat o da yetersiz kalıyor. İlimizde hava kirliliği yüksek. Doğalgaz var ama yaygın değil. Yeni mahalle olan bölgelerde halen soba kullanımı bulunuyor. Bu yüzden de hava kirliliği oluyor."

"Düzce il olmadan önce yani Bolu'nun ilçesi olduğu zamanlarda ödenek çok az geliyordu. Ödeneklerin az olması Düzce'nin gelişmesine engeldi. Fakat şimdi il olduk ve 11 yıl geçti. 11 yılda bir çok çalışmalar oldu. Ödenekler arttı. Ödeneklerin artması ile bir çok çalışma gerçekleştirildi. Düzce 11 yılda bir çok değişikleri gördü. Okullar açıldı. Hastane bakımından gelişti. Yollar yapıldı."

"Düzce depremde yıkıldı. Ardından deprem sonrasında hızla gelişmeye başladı. Fakat Düzce'de şuanda kültürel ve sosyal yönden çalışmaların olmadığını görmekteyiz. Bunların da artması ile birlikte Düzce daha da güzel olacak"

Haber; Ş. ÇAKIR