Fenerbahçe’nin Topuk Yaylası’nda yaptığı tesisin ardından iki büyük spor kulübünden Beşiktaş ve Galatasaray da atağa geçerek Düzce’de yer arayışlarına girmişti. Ancak Düzce’de bürokratik engelleri bahane eden Beşiktaş’ın Kurugöl’e yapmasını planladığı spor tesisine geçtiğimiz günlerde Memur-sen sendikası talip oldu, Beşiktaş da rotasını Bolu’ya çevirirdi.

 

Beşiktaş’ın ardından Galatasaray’ın da spor tesisinin akıbeti merak edilir oldu. Yatırımları kendi illerine çekmek adına Bolu bürokratları ve siyasileri yoğun çaba sarf ederken, Düzce’den herhangi bir girişim haberi gelmedi. Düzce için kötü haber Bolu Belediye Başkanı Aladdin Yılmaz’dan geldi.

 

 

‘BJK ve GS’nin yeri hazır’

 

Beşiktaş ve Galatasaray kulüplerinin tesis yatırımı yapmaları için çok uygun iki yeri tahsis ettiklerini belirten Yılmaz, “Her iki kulübümüzün de gelip yatırım yapmalarını bekliyoruz. Beşiktaş talebimizi kabul etti” dedi.

 

 

Öztürk müjdelemişti

 

Bolu iki spor kulübüne yer tahsisi ederken, Gölyaka Kuyudüzü’ne sıcak bakan Galatasaray ile ilgili Düzce’de herhangi bir girişim yaşanmadı. 2012 yılı içerisinde Düzce’de tesis yapmak için girişimlerini başlatan Galatasaray da Aslen Düzceli olan Galatasaray eski Kulüp Başkan Yardımcısı Adnan Öztürk ve beraberinde ki birkaç iş adamı ile dönemin Valisi Adnan Yılmaz’ı makamında ziyaret etmişti. Ziyaret sonrasında basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adnan Öztürk, Galatasaray Eğitim Vakfı tarafından Düzce’ye spor lisesi yapmak istediklerini bu nedenle de Düzce’ye geldiklerini dile getirmişti. Öztürk daha sonra basın mensuplarının sorduğu “tesis yapılacak mı” sorusuna ise oda lise ile birlikte yapılabilir diyerek Düzce’ye müjdeyi vermişti. Ziyaretten 2 hafta  sonra da Vali Adnan Yılmaz ve Öztürk, helikopter ile havadan yer incelemesi yaptı. 

 

Önce Bolu Belediye Başkanı’nın “yer tahsisi” yaptık açıklaması, Düzce’de bir yatırım daha göz göre göre kaçıyor şeklinde yorumlandı.

Haber; S.KAŞKIR