Resmi olmayan sonuçlara göre Başbakan Recep Tayyip Erdoğan oyların yüzde 50'sinden fazlasını alarak Türkiye Cumhuriyeti'nin halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı oldu. Erdoğan ilk açıklamasında; “Çözüm sürecini ülkemizde egemen kılmak için mücadelemizi sürdüreceğiz, gayretle koşturacağız. Milletimiz sandıklarda iradesini ortaya koydu.”dedi.


Ak Parti’den Cumhurbaşkanı Adayı olan Recep Tayyip Erdoğan’a Çankaya yolunda Düzce’den yüzde 73 oy oranı ile destek geldi.


Düzce’de 250.426 seçmenden 203.808’i oy kullandı. Oyların yüzde 98,22’si geçerli sayıldı. Düzce’de Recep Tayyip Erdoğan 147.446 oyla yüzde 73.66, Ekmelettin İhsanoğlu 48 bin 951 oyla yüzde 24.45, Selahattin Demirtaş ise 3 bin 784 oyla yüzde 1,89 oranında destek gördü.


Düzce genelinde Başbakan Erdoğan en büyük desteği Yığılca’dan aldı. Yığılca’da yüzde 84.52 oy oranını, yüzde 82,34 ile Çilimli, yüzde 80,66 ile Kaynaşlı izledi.

 

 


Başkanlık seçimine ilk adım

 

Sonuçların kesinleşmesiyle Ak Parti teşkilatında bayram havası yaşandı. Partililer seçimi kazanmanın mutluluğunu birbirlerine sarılarak, sevinç çığlıkları atarak yaşadı. AK Parti İl Başkanlığında seçim sonuçlarını değerlendiren İl Başkanı Metin Kaşıkoğlu, sandıklara namusu gibi sahip çıkan sandık görevlilerine, geceli gündüzlü çalışan Ak Parti gönüllerine ve her seçimde desteğini esirgemeyen Düzce halkına teşekkür etti.

Kaşıkoğlu Başkanlık seçimi için ilk adımın atıldığını söyleyen Kaşıkoğlu, en güzel cevabı milletin verdiğini belirtti. AK parti teşkilatı, teşkilat binası önünde kurban da kesti.

 

 
Saat 21.00’i gösterdiğinde coşku meydanlara indi. Bazı vatandaşlar araç konvoyu yaparak Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığını kutladı.