“Çalışma Hayatında Milli Seferberlik” programı kapsamında başlatılan istihdam seferberliği çalışmaları sürüyor. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İnşaat Ve Emlak Daire Başkanı İsmail Ertüzün beraberindekilerle birlikte Düzce’ye geldi.

Ertüzün İstihdam Seferberliği programının ikinci tur çalışmalarına yönelik ilk olarak SGK Düzce İl Müdürü Necmi Köroğlu’na bir ziyaret gerçekleştirdi. 81 ili dolaşarak programın yansımalarına dair sonuçları toplayan 10 ekipten biri olan Ertüzün ve beraberindekiler, çalışmanın Düzce’deki yansımasını inceledi.

İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan’ın da aralarında bulunduğu heyet ziyaretlerine Düzce Esnaf ve Sanayi Odası Başkanlığı’yla (DESOB) devam etti. DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı ve üyelerle gerçekleştirilen istişare toplantısında sorunlar ve çözüm yolları konuşuldu.



“Karşılıklı dertleşme olarak değerlendirelim”
DESOB’da yaptığı toplantı sırasında konuşan Ertüzün, çalışmanın yansımalarını görmek, sahanın sesini dinlemek ve alınan notları Ankara’ya taşımak istediklerini belirterek toplantıyı karşılıklı dertleşme olarak değerlendirdi.

“Olumlu yansımalarını gördük”
Ertüzün Düzce’de esnaf ve ev ziyaretlerinde bulunacaklarını belirterek “Sahadan elde ettiğimiz verileri de, diğer illerden gelen verileri de buna gereken yasal düzenlemeleri ve idari düzenlemeleri yapmaya hazırız. Benim mütalaa edebileceğim konular bunlar. Özellikle ‘istihdamda bir artış sağlayabildik mi?’ onun tespitini yapmak niyetindeyiz. Şubat ayından itibaren bunun olumlu yansımalarını gördük. Sayın bakanımız da hafta başında yaptığı açıklamaya göre 358 bin yeni işe başlayan işsizimiz kayıt altına alındı.” ifadelerinde bulundu.

DESOB’da yapılan toplantının ardından İnşaat ve Emlak Daire Başkanı İsmail Ertüzün, İŞKUR Genel Müdürü Mehmet Ali Özkan, SGK İl Müdürü Necmi Köroğlu ve DESOB Başkanı Mustafa Kayıkçı şehir merkezinde bulunan esnafları ziyaret etti.