Konuralp Müzesi’nin müdürlük kadrosunun çıkarılması için girişimler yapılmasına rağmen, bir türlü sonuca ulaşılamaması nedeniyle  bölgenin antik çağ tarihini anlamak açısından büyük önem arz eden Arkeolojik kazılar yapılamıyor. Bir şekilde bulunan parçalar ise tarihsel ortamlarından koparılarak değişik yerlerde farklı amaçlarla kullanılıyor.

 Tarihsel değeri olan sütun parçalarının dekorasyon malzemesi olarak kullanılması, özellikle Turizm haftası kapsamında düzenlenen etkinliklerde verilen mesajlar ile tezat oluşturuyor,

Mesleki eğitim Merkezi’nin önünde bulunan bahçe duvarının süslenmesi için konulan, Konuralp’ten getirildiği tahmin edilen sütun parçaları, bulundukları yerde aykırı görünüşleri ile adeta başka bir zaman ve mekanın parçası olduklarını dile getiriyorlar. Çevre sakinleri sütun parçalarının Belediye tarafından getirilerek buraya konulduğunu iddia ediyorlar.

Bilindiği gibi daha önce de Bomos diye bilinen yazılı anıtlar belediye tarafından Avni Akyol Parkı’nın İstanbul Caddesi tarafındaki kaldırıma yerleştirilerek dekorasyon amacı ile kullanılmıştı.

Tarihi değeri olan eserlerin kazandırılmasına yönelik çalışmaların ikinci plana atılarak, bulunan eserlerin gerçek yerlerinden ve tarihsel bağlamından uzaklaştırılması, ilimizin tarih ve turizm değerlerine verdiği önemin göstergesi olarak değerlendiriliyor.