AK Parti Düzce İl Başkanlığı tarafından 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla bir kafede düzenlenen kahvaltılı programa Düzce Belediye Başkanı Faruk Özlü de katıldı. Başkan Özlü, burada basının sorularını yanıtladı.




Ünsal tepki gösterdi

Öncü Medya Haber Genel Yayın Yönetmeni Sadullah Ünsal, medya grubu olarak başıboş köpekler hakkında vatandaşların tepki ve sitemini gündeme taşıdığımız her haber sonrası Basın Birimi’ndeki bir çalışanın kurum disiplinine aykırı şekilde ifadeler kullanmasını sert dille eleştirdi.




“Düzce’de sokak köpeklerinin sayısı azalıyor, yüzde 50 azaldı”

Bunun üzerine Başkan Özlü, şu açıklamalarda bulundu: “Köpek konusuna girersek ben de şikayetçiyim. Sizin medya da bir yayın çıktı diyor ki; “Köpeklerin sayısı artıyor” diyor. Oysa tam tersi azalıyor. Bir fotoğraf var fotoğrafta köpekler var yatıyorlar ve haberde arttı diyor. Bakıyoruz ki o fotoğrafın arkasında Camlı Köşk var. Burası yıkılalı 8 ay oldu, bu haberlerde var. Şimdi bu köpek konusuna girersek benim de sizden şikayetim olacak ama yaptığınız bir haber var ki köpeklerin sayısı artıyor diyor oysa azalıyor, yüzde 50 azaldı.”





“Azalan yüzde 50 köpek nereye gitti?”

Başkan Özlü’nün “Düzce’de köpekler yüzde 50 azaldı” açıklamasının ardından tekrar söz alan Ünsal, “Bu yüzde 50 köpek nereye gitti?” diye sordu.





“Sokak köpekleriyle birlikte yaşamaya alışacağız”

Bunun üzerine “Düzce sokak köpekleri üzerinde yapılan çalışmaların sonuçlarının iyi olduğunu şuradan anlıyoruz.” diyen Başkan Özlü, şöyle devam etti:
“Daha önce Beyaz Masa’ya gelen şikayetler yüzde 50 azaldı. Bakın günde 25 köpek topluyoruz. Bunları merkeze götürüyoruz, burada kısırlaştırıyoruz. 21 gün ondan sonra tekrar doğal ortama bırakıyoruz. Üreme duruyor, sakinleşiyor. Bundan 6 ay öncesi durumla şuanda ki durum arasında ciddi fark var. O koyulan fotoğraf yanlış bir fotoğraftı çünkü arkada Camlı Köşk var yani 6 ay öncesine ait bir fotoğraf. Arkadaşlarımız çok ciddi çalışıyorlar bu konuda bir gayret var istiyoruz ki bu gayreti takdir edin ama takdir etmiyorsunuz diyorsunuz ki “Sayıda artma var.” Artma yok, azalma var.





“Bu köpekleri öldürmeyiz”

Arkadaşlar sokak köpekleriyle birlikte yaşamaya alışacağız. Bu köpeklerin de yaşamak doğal hakkı. Yani bu köpekleri bizim öldürmemizi beklemeyin, bunları öldürmeyiz, yapamayız böyle bir şey olur mu? Yapacağımız şey onları sakinleştirmek, üremenin önüne geçmek.”