Dünya genelinde etkisini gösteren krizle birlikte yıl içerisinde Düzce'deki işsizlik oranları da ortaya çıktı. Krizin etkileriyle birlikte firmalarda işçi çıkarmaya giderken kayıtlı firma sayıları da belirlendi. Türkiye İş Kurumu rakamlarına göre 2007 yılında Düzce'de kayıtlı işsiz sayısı 5 bin 87, 2008 yılı Eylül ayı sonu itibarı ile de 5 bin 67 olduğunu ortaya çıkarken bu rakamlar bir yıl içinde firma sayısındaki düşüşü de gösterdi.

Firma sayılarında ki düşün nedeni olarak ise ekonomik kriz gösteriliyor. Rakamlarda ayrıca Düzce'de 25 bin civarında da kayıtsız işsiz olduğu vurgulandı.

Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi verileri itibarı ile Düzce'de kayıtlı firma sayısı 148, bu firmalarda çalışan istihdam sayısıise 15 bin 118 olurken 1 ve 2. Organize Sanayi Bölgelerinde 26 adet yeni fabrikanın üretime geçeceği tespit edildi. Bu firmaların teşvikten yaralanma süreleri 2007 yılında başlarken, teşvik süreleri 2012 yılı sonunda biteceği söylendi.

Bu nedenle firmalarda 6 binin üzerinde yeni çalışan olduğu, Küresel ekonomik kriz nedeni ile Türkiye'de de işçi çıkarımları olacağı şeklinde açıklamalarda yapılıyor.