Afrika’da yaşanan açlık ile ilgili tüm Türkiye olduğu gibi Düzce’de de yardımlar devam ediyor. Bugün Kızılay da Kaynaşlı’da bulunan Kızılay Batı Karadeniz Afet Yönetim ve Lojistik Merkezi’nden 11 TIR dolusu malzeme Afrika’ya gitmek üzere yola çıktı.

TIR’ları uğurlayanlar arasında Vali Vasip Şahin, Belediye başkanı İsmail Bayram Milletvekili Fevai Arslan, Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz ve davetliler katıldı. Törende konuşan Vali Vasip Şahin, Afrika’da insanların bir imtihandan geçtiğini ve bizim de o sıkıntıları paylaşmamız gerektiğini ifade etti.



“O insanlar orada şu anda sıkıntı çekiyor. Biz de onların sıkıntılarını dertlerini paylaşmak için çalışıyoruz. Çünkü biz böyle bir geleneğe sahibiz. Bu koşullar bize tekrar bu misyonu hatırlattı. Yardım severlik misyonu. Afrika’daki insanların yanında olmak gibi bir düşüncemiz olduğunu söylüyorum.”

Daha sonra konuşan Düzce Milletvekili Fevai Arslan ise Afrika’daki yaşanan olaylara inanmak istemediklerini ifade etti.



“Gördüklerimize inanmak istemiyoruz. Kızılay orada yaşanan felakete hemen sahip çıktı. Son 10 yılda Kızılay Kızılay olduğunu gösterdi. Bu deponun Düzce için de ne kadar önem arz ettiğini görüyoruz.”

Son olarak konuşan Kızılay Genel Sekreteri Muzaffer Komit, yapılan yardım ile ilgili bilgiler verdi.



“Düzce’den şu anda 11 TIR yola çıkıyor. Önce İstanbul’a oradan da gemi ile Afrika’ya ulaşacaklar. Tırların içerisinde gıda maddelerinin yanı sıra çadır, battaniye gibi malzemeler de var. Biz Kızılay olarak ilk etapta buraya çadır kent kuracağız. Kızılay burada 2 yıl kalacak. Burada bu çalışmalarımızın yanı sıra eğitim çalışmaları da yapacağız.”

Konuşmaların ardından protokol üyeleri yola çıkan TIR’ları Afrikaya gitmek üzere uğurladı.

Haber; R. BAL