Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin milli teknoloji geliştirme konusunda kritik rol oynayan kuruluşlar tarafından desteklenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2020’ye Düzce’den gurur duyulacak katılım… 4 yıldır Düzce’deki devlet okullarında uygulanmakta olan "Düzce Kodluyor" projesinin bir parçası olan 11 okul toplam 48 proje ile 22 - 27 Eylül 2020 tarihlerinde Gaziantep Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST'e Ortaokul/Lise Seviyesine başvurularını yaptı.

İnsanlık Yararına Teknolojiler Kategorisi

Merkez Tevfik İleri İHO 1 Proje

Bilim Sanat Merkezi 10 Proje

Merkez Fatih Ortaokulu 4 proje

Merkez Hürriyet Ortaokulu 9 proje

Kaynaşlı Dipsizgöl Ortaokulu 4 proje

Merkez Yeşiltepe Ortaokulu 5 Proje

Akçakoca Atatürk Ortaokulu 2 Proje

Merkez Toki Mehmet Akif Ortaokulu 4 proje

İnsansız su altı araçlar kategorisi

Bilim Sanat Merkezi 1 Proje

Eğitim Teknolojileri kategorisi

Merkez Yenitaşköprü Ortaokulu 1 Proje

Merkez Doğanlı Eşref Taşhan Ortaokulu 4 proje

Serbest Kategori

Merkez Atatürk Ortaokulu 3 proje

Öte yandan 2016 yılında Merkez Fatih Ortaokulu’nda Düzce Valisi Dr. Zülkif Dağlı’nın katılımıyla açılışı yapılan “Düzce Kodluyor” projesi il genelindeki tüm okullarda başarıyla uygulanmaya devam ediyor.

Proje çalışmaları meyvelerini veriyor

Proje kapsamında 102 okulda aktif olarak kodlama çalışmaları yapılırken, projeye destek sağlamak amacıyla Vali Dr. Zülkif Dağlı’nın imzasıyla ülkenin ileri gelen firmaları ve büyükşehir belediyeleri ile kurumların genel merkezlerine mektuplar gönderildi. Mektuplardan olumlu geri dönüşler alınmasıyla birlikte okulların donanım eksiklikleri aşamalı olarak tamamlandı. Yine liselerden mezun olan öğrencilerden bazılarının özel üniversitelere tam burslu olarak yerleşmesi, proje kapsamında yapılan çalışmaların meyvelerini verdiğini ispatladı.