Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Mükremin Şahin ile Azerbeycan Kültür Derneği Genel Başkanı Cemil Ünal’ın katıldıkları geceye Düzce’den İl Kültür ve Turizm Müdürü Resül Taştan, Düzce Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Osman Kesen ile yönetim kurulu üyeleri Burhan Tutkun ve Ertan Ölmez katıldı. Renkli ve coşkulu gece için Düzce’den Ankara’ya giden davetliler, güzel organizasyon için dernek başkanlarına teşekkürlerini ilettiler.



Kırım Tatarları, Azerbeycan Türkleri ve Türkmen vatandaşların büyük ilgi gösterdikleri gecede Ankara Türk Dünyası Müzik Topluluğu tarafından Kırım’dan Karabağ’a Türk dünyası ezgileri çalındı.



‘Kalenin Dibinde Bir Taş Olaydım’ adıyla düzenlenen gecede müzik dinletisinin ardından Azerbeycan Kültür Derneği Halk Dansları Topluluğu tarafından dans gösterisi gerçekleştirildi. Gecenin sürprizi ise Kırım Tatar çocuklarının Kırım halk danslarını sergilemesi oldu.



Etkinlikte son sahne alan isim ise Azerbeycan türküleri okuyan ses sanatçısı Şenol Talınlı oldu. Talınlı’ya Ankara Türk Dünyası Müzik topluluğu orkestrası eşlik etti.

Davetlilerin müziğe doydukları gecenin kapanışında hep birlikte Kırım Tatarca ‘Yaşa Benim Halkım’ şarkısı okundu. Gece sahne alan tüm şarkıcı ve dans gruplarıyla yapılan toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi. 

Haber: S.AYAN