Van'da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Sağlık Bakanlığı'nın talimatı ile bölgeye Düzce'den Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) gönderildi. Düzce Valiliği önünden uğurlanan Düzce UMKE ekibi 112 Acil Servisi'ne ait ambulansla yola çıktı.

Konu ile ilgili bilgiler veren Sağlık İl Müdür Yardımcısı Mehmet Ali Duman, sağlık ekibinin 10 gün boyunca bölgedeki deprem çalışmalarına yardım etmek için gönderildiğini ifade etti. Duman “Bakanlığımızın 1 Kasım 2011 tarihi itibariyle talebi üzerine Van ilinde olan deprem hizmetlerine katkı vermek için ilimizden bir ekip talep edildi. Ekibimizi buradan uğurlamak üzere toplandık. Ekibimiz 10 günlük bir hizmet için görevlendirildi. 10 günün sonunda yeni bir ekiple değiştirilecektir. Arkadaşlarımızın Van’daki depremzedelere ulaşması için yolları açık olsun, Allah kolaylıklar versin.” dedi.

Düzce’den Van'a uğurlanan 3 kişilik sağlık ekibi 10 gün boyunca bölgedeki depremzedelere sağlık konusunda yardımcı olacak ve ekipler her 10 günde bir değiştirilecek.

Haber; S. KAŞKIR