Van’da yaşanan 7.2 şiddetindeki depremin ardından tüm Türkiye’de olduğu gibi Düzce’de de yardım seferberliği başlatıldı. Bölgenin ihtiyacına göre yardım malzemeleri Türkiye’nin dört bir yanından yola çıktı. Ayrıca yardım kampanyaları da başlatıldı. Bölgeye özellikle Kızılay büyük yardım kampanyası başlattı. Kaynaşlı’da bulunan Kızılay Acil Afet Yönetim Merkezi’nden bölgedeki ihtiyacı karşılamak amacı ile çadır sevkiyatı başladı.

3 bin 381 çadır Van’a gönderilmek üzere yola çıktı. TIR’lara yüklenerek Sabiha Gökçen Hava Alanı’na gönderilen Tırlardaki çadırlar, oradan kargo uçağı ile Van’a götürülüyor.

Konu ile ilgili bilgiler veren Kızılay Acil Afet Yönetim Merkezi Müdürü Mustafa Yılmaz, kendilerinden 3 bin 381 adet çadır talep ettiklerini ve bu talebe göre TIR’larla çadırları Sabiha Gökçen Havaalanına gönderdiklerini ve oradan kargo uçağı ile bölgeye gideceğini ifade etti. kendilerinden çadırın dışında başka bir şey istemediklerini belirten Yılmaz, her an diğer yardım malzemelerini de göndermek için hazır tutulduğunu ifade etti.

Haber; R. BAL