Düzce İl Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan yazılı bilgiledirmede, ÇKS Yönetmeliğine göre 2018 yılı ÇKS başvuru süresinin 30 Haziran 2018 tarihinde sona erdiği anmsatıldı. Resmi Gazete’de yayımlanan son yönetmelik kapsamında ise ÇKS’ye başvuru zamanının değiştirildiği aktarıldı. Yapılan değişiklikle 30 Haziran 2018 tarihinde sona eren 2018 yılı ÇKS başvuru süresi, 31 Aralık 2018 tarihine kadar uzatıldı.
 
Açıklamada, "ÇKS, bakanlık tarafından oluşturulan çiftçilerin kayıt altına alındığı tarımsal veri tabanı olup başkaca fonksiyonlarının yanı sıra tarımsal destekleme araçlarının etkin ve rasyonel bir şekilde planlanması ve uygulanmasına hizmet ediyor. Bakanlıkça, ÇKS verileri gözetilerek çiftçilere tarımsal destekleme ödemeleri yapılıyor." bilgilendirmesi de yapıldı.
 
Öte yandan Türkiye Ziraat Odaları Birliği de çiftçilerin, 2018 yılı desteklerinden faydalanabilmesi için, olası sıkışıklıkları düşünerek son günü beklenmeden odalardan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgeler ile birlikte 31 Aralık 2018 tarihine kadar Tarım il ve ilçe müdürlüklerine başvuru yapması uyarısında bulundu.


Web'den izlemek için: http://yerelmedya.tv

Android için: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.taksimbilisim.yerelmedya

İOS için: https://itunes.apple.com/tr/app/art%C4%B1-yerel-medya/id593435447?mt=8