Darbe girişimi sırasında Genelkurmay Karargahı'nda yaşananların detayları ortaya çıktı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın komuta katındaki özel kalem ve özel sekreterlik personelinin de aralarında bulunduğu komutanlara yakın olan bazı isimler de darbe girişimine destek verdiği iddia edildi. Başına silah dayanan ve boğazı kemerle sıkılan Akar'a "Bildiyi imzalarsanız hayati tehlikeniz olmaz" denildi.

Düzceli Gökesaoğlu da kaçırılmış

Darbecilere karşı koyan Akar, yanındaki komutanlarla birlikte helikopterle Akıncı Üssü'ne getirildi. Akar’la birlikte kaçırılan generallerden birinin de Genel Kurmay'da istihbarat Daire Başkanı olarak görev yapan Düzceli Tuğgeneral Atilla Gökesaoğlu olduğu öğrenildi.  Akar’la birlikte alıkonulmak istenen Gökesaoğlu’nun,  çıkan arbede de darp edildiği bilgisi edinildi.

Polis, MİT ve darbe karşıtı askerlerin mücadelesiyle darbe girişimi önlenmeye başladığı sıralarda yapılan operasyonda Düzceli Tuğgeneral Atilla Gökesaoğlu’nun Akar’la birlikte kurtarıldığı öğrenildi. Sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilen Gökesaoğlu’na Öncü Medya Grubu olarak geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

haber;S.KAŞKIR