Türkiye İstatistik Kurumu Kocaeli Bölge Müdürlüğü Düzce nüfusuna ilişkin veriler yayınladı. 2013 Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Düzce ilinde ikamet eden vatandaşların nüfüsa kayıtlı olduğu iller açıklandı.

Buna göre Düzce ilinde ikamet edenlerin yüzde 80‘i Düzce ili nüfusuna kayıtlı olup, yüzde 69‘u diğer il nüfusuna kayıtlı.

Düzce iline farklı illerden gelen vatandaşlar arasında en yüksek oran Sakarya nüfusuna kayıtlılarda. 6 bin 153 kişi ile Sakarya birinci sırada, 5 bin 820 kişi ile Trabzon ikinci ve 3 bin 945 kişi ile Bolu takip etti.

Düzce ilinde ikamet eden kişiler sıralamasında 36 kişi ile Hakkâri en az orana sahip. Hakkâri ilini sırasıyla ile Şırnak, Kilis ve Burdur izliyor.

Düzce ili nüfusuna kayıtlı olan kişilerin Türkiye’deki ikamet ettikleri illere bakıldığında Düzcelilerin en çok İstanbul'da yaşadıkları görülüyor. 47 bin 741 kişinin (% 11,69) İstanbul’da, yaşıyor. İstanbul ilini sırasıyla Kocaeli, Sakarya, Bolu ve Ankara illeri takip ediyor.

Düzce ili nüfusuna kayıtlı olan kişilerin (Düzcelilerin) ikamet ettikleri iller arasında en son sırada 16 kişi ( % 0,004) ile Adıyaman yer alıyor.