Anıtpark Meydanı’nda, AK Parti ve MHP Kadın Kollarının el birliği ile düzenlediği, kermes bugün başladı.  

Yaşanan sel ve heyelan felaketlerinin ardından, afetzedelere destek olmak için düzenlenen kermese AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, Düzce İl Genel Meclis Başkanı Çiğdem Günal, AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, MHP Düzce Kadın Kolları Başkan Derya Aksay ile Sivil Toplum Örgütleri, dernekler ve gönüllü vatandaşlar katılım sağladı.

Düzce Müftüsü Hüseyin Can’ın duasıyla açılışı yapılan kermes, sıcak havaya rağmen Düzceliler yoğun katılımı ile karşılandı.

Tek tek stantları gezen protokol üyeleri, hem görevlilerle sohbet etti hem de ürünleri tadına baktı.
Birlik ve beraberlik gösterisi olan kermeste, bir stantta çevresindekilere aşure ikram eden AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, bir diğer stantta ise vatandaşlarla birlikte hamur açıp gözleme yaptı. Vekil Keşir’in kendilerine yardım ettiği vatandaşların mutluluğu kameralarımıza yansıdı.



“Mağduriyetlerini gidermek için tüm işlemler başladı

Düzenlenen kermes hakkında açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili Ayşe Keşir, kadın dayanışmasını çok önemsediğini söyleyerek şöyle konuştu:

“Akçakoca ve Cumayeri’nde yaşanan afetlerin ardından devletin tüm imkânları seferber oldu. Ben de yaklaşık bir haftadır sürekli oradaki köylerdeyim. Hem altyapı sorunları hem de vatandaşların mağduriyetlerini gidermek için tüm işlemler başladı. Düzce’nin fedakar ve paylaşmayı seven kadınları bir araya gelerek çorbada tuzları olsun istiyorlar. İhtiyaç karşılamaktan öte acıyı paylaşarak azaltmak gayreti bu. Farklı dünya görüşünden, farkı yaşam tarzlarından kadınlar memleketleri için bir araya geldi. Bu etkinliği çok önemsediğimi belirtmem lazım. Geçmişte deprem de yaşadık. Bu birlik ve beraberlik bizim geçmişten gelen bir özelliğimiz. Bu sel afeti nedeniyle tekrar yaşatılmış olmasından dolayı tüm kadınlara, emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum. Onlara katkı sağlamak üzere buradayız.”

“Herkes gelsin, çorbada tuzu olsun”

Düzce’de gelebilen herkesin gelmesi gerektiğini söyleyen Keşir, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben arzu ederim ki civarda olan herkes gelsin, çorbada tuzu olsun. Burada alışveriş karşılama maksadı yok. Bu stantları açan, emek veren kadınlara ve afetzedelere bir parça da katkı olmak asıl maksadımız. Bu katkıyı vermeye tüm Düzceli hemşerilerimizi davet ediyorum.”


“Maksat bir arada olduğumuzu hissettirmek”

MHP Düzce Kadın Kolları Başkanı Derya Aksay, geçtiğimiz günlerde MHP Düzce İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısında kermesin duyurusunu yaptıklarının hatırlatılması üzerine şunları söyledi:

“Düzce’mizi bir kermese davet ettik. Devletimizin tüm imkanlarını sağladığı ortamda kermesimiz psikolojik destek vermek amaçlı. Tabi ki bir kermes afetzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli değil. Maksat bir arada olduğumuzu hissettirmek. Tabi Vali Bey de desteklerini gösterdiler. Düzce esnafı da çok yüce gönüllü. Herkes ellerinden geldiğince destek verdi. Çok kalpten bir şey yapıyoruz. Duyup da katkısını yapamayanlar alışveriş için geliyorlar. Çok güzel bir birliktelik var Düzce’de. Düzce çok büyük bir birliktelik gösterdi. Bizde bu birliktelik olduktan sonra atlatamayacağımız şey yok. Allah böyle afetler vermesin. Türkiye Cumhuriyeti’nde yaşayan her canlı bir yara için çabalayabiliyor. Çok güzel oldu. İnşallah birlikteliğimiz devam eder. Herkesi buraya bekliyoruz.”



“Sadece stant kurmak yeterli değil”

Kermese katılım sağlayanlara teşekkürlerini ileterek sözlerine başlayan Düzce İl Genel Meclisi Başkanı Çiğdem Günal, kermes vesilesiyle Düzce’nin birlik beraberliğini göstereceklerini belirtti. Günal, şu ifadeleri kullandı:

“ Kermesin artısı, Düzce’nin birlik beraberliğini göstermektir. Ayrıca sel afetinden dolayı zarar gören vatandaşlarımıza destek olmak istiyoruz. Burada sadece stant kurmak yeterli değil. Alışveriş de yapmak gerekiyor. Pikniğe gidecek vatandaşların alışverişlerini buradan yapmalarını bekliyoruz. Bu şekilde hemşerilerimize destek olmuş olacaklar. Burada çok büyük bir emek var, herkese teşekkür ediyorum. Düzceli hemşerilerimizi buraya bekliyoruz.”



“Merhem olmak için tek bir yürek şeklinde burada”

3 ilçe ve 24 köyde bir afet yaşandığını, Allah’tan bir daha yaşatmamasını dilediklerini söyleyen AK Parti Düzce Kadın Kolları Başkanı Güler Güneş, şu ifadelerde bulundu:

“AK Parti Düzce Kadın Kolları olarak neler yapabileceğimizi STK grubumuzla paylaştık. Bu dileğimize bütün arkadaşlarımız olumlu karşılık verdiler. Şu an Düzce, hemşerilerimizin yaralarına bir nebze de olsa merhem olmak için tek bir yürek şeklinde burada. Siyasi partilerin kadın kolları burada, STK’lar burada, kamu kurum ve kuruluşlarımız burada. Öğlen sıcağında da olmasına rağmen katılım çok güzel. Akşama doğru daha da artacaktır. Aynı zamanda valiliğimizin izniyle açmış olduğumuz bir hesap numaramız var. Buradan da nakit olarak yardım yapılabilir. Tekrar Düzce’mize teşekkür ediyorum.”



“Çok acı kayıplar yaşadık”

Düzce Romanlar Dernek Başkanı Sibel Gün Çabuk, çorbada tuzlarının olmasını istediklerini söylerken sözlerini şöyle sürdürdü:

“Burada sac kavurma satıyoruz. Akçakocalı ve Cumayerili hemşerilerimiz için elimizden gelenim yapıyoruz. Rabbim inşallah bir daha böyle felaket göstermesin. Çok acı kayıplar yaşadık. Hayatını kaybeden kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Rabbim ailelerine sabır versin. Düzce Romanlar Derneği olarak her zaman Düzceli hemşerilerimizin yanındayız.”

27-28-29 Temmuz tarihlerinde gerçekleşecek olan kermes, toplamda üç gün sürecek.

 

Haber: M.KADAŞ
Görüntü: C.A.KUŞ