Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar'ın Üniversite Senato Salonu'nda gerçekleştirdikleri "TSO Meclis Toplantısı'nda dile getirdiği "Düzcelilik bilincinin geliştirilmesi " konusunu ortaya atmasıyla başlayan yeni bir süreç tartışılmaya başlandı.

Düzce Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof Dr. İlhan Genç, Düzce'nin kültürünü bilimsel verilerle tertiplenen sempozyum ve panellerle araştırdıklarını belirterek "Düzce'de her kültür birbirini etkilemiş bunun ardından bir Düzceli kavramı çıkması bekleniyor. Bununla ilgili  veriler ortaya koyduk  bu yönde çalışmalarımız da sürüyor" dedi..          

KÜLTÜRLER BİRBİRİNİ ETKİLEMİŞ

Düzce'de bir çok kültürün bir araya gelmesiyle farklı bir konumda ve değerde olan Düzce'nin tarihsel bağlarla "kültürlerin buluşma noktası" içinde olduğunu kaydeden Rektör Yardımcısı Prof. Genç "Düzceli olmaktan grur duyan, Düzceli olduğunu her yerde haykıran, kültür ve donanımıyla bunu ortaya koyan bir anlayışın yerleşmesi gerekiyor. Bu da zaman alıyor.Düzce bir çok kültürün buluşma noktasıdır. Bunu harmanlamak, bunu Düzce farkıyla ortaya koymak esastır" dedi. Üniversite olarak bu tür bir anlayışa bilimsel olarak yaklaştıklarını ifade eden Rektör Yardımcısı Genç :"Yaptığımız panel ve sempozyumlardan çıkacak sonuca göre  böyle bir kültürün ortaya çıkması için bilimsel verilerle bunu yansıtmak istiyoruz" dedi.

HABER;E.TAYHAN

 

SANAYİ Mİ TURİZM  Mİ ?

Düzce'nin sanyi şehri mi turizm şehri mi olmasını gerektirecek bir alt yapısının olması gerektiğini kaydeden Prof. Genç, Antalya örneğini vererek ""Antalya'da turizm ön plandaysa  muhakkak bunun alt yapısı orada vardır" dedi: