Şırnak Silopi'de teslim olan PKK'lı terörist Özcan O. Silopi Başsavcılığı'nca yapılan sorgusunda FETÖ-PKK işbirliğini tüm gerçeğiyle anlattı.
Cudi Dağı'ndaki PKK'lıların ilçe merkezine inmesiyle sokak aralarına patlayıcı ve mayın döşediklerini anlatan Özcan O. "Silopi'nin KarşıyakaMahallesi'nin birçok sokağına dağdan inen 5 teröristle birlikte 25 mayın döşedim. Mayınları döşedikten sonra üzerini toprakla kapattım. İlçede çatışmalar yoğunlaşınca PKK'ya bilgi sızdıran polisler vardı. Şehit Harun Boy Mahallesi'nde 10 Kasım 2015 günü mayın patlatıldı, zırhlı polis aracındaki Hilmi Bardakçı, Hasan Aslan, Sabri Altınbaş adlı polisler şehit oldu.

Bu olayla ilgili Silopi genel sorumlusu 'Dr. Hebat' kod adlı terörist, bir polisle telefon görüşmesi yaptı. Polisin bize verdiği bilgi ve istihbaratla daha önce döşediğimiz mayınları yerinden çıkarıp hendeklerden ayrı yere döşeyip, polislerin gelmesini bekledik. Saldırıyı Dr. Hebat ile Destan kod adlı Kadri Sencar adlı teröristler planladı. Zırhlı araç havaya uçuruldu ve 3 polis şehit edildi.
Silopi'deki bazı polisler operasyon yapılacak mahalle ve sokaklarla ilgili önceden Dr. Hebat'a bilgi veriyor, biz de mayın ve el yapımı patlayıcıları oraya yerleştiriyorduk" dedi.

'CESETLERİ CAMİYE KOYDUK'
Özel timin, 'Destan' kod adlı Kadri Sencar adlı teröristi etkisiz hale getirmek için yapacağı operasyon bilgisinin de önceden FETÖ'cü polislerce Dr. Hebat'a iletildiğini anlatan terörist, "Örgüte köstebeklik yapan polisler, Dr. Hebat'ı arayarak Kadri Sencar'ı öldürmek için Şırnak'tan özel bir ekibin ilçeye geldiğini söylediler.
Dr. Hebat, Sencar'ı dikkatli olması için uyardı. Ancak uyarıları dikkate almadığı için nokta operasyonla öldürüldü. Bu polislerin kim olduğunu Dr. Hebat ile yardımcısı Tolhildan kod adlı terörist biliyordu" dedi. Özcan O. " Halkın terk ettiği evlerdeki buzdolaplarını toplayıp caminin içine yerleştiriyorduk.

Öldürülen teröristler kokmasın diye buzdolaplarının içine konuluyordu" dedi. Özcan O. hakkında ağırlaştırılmış müebbet istemiyle dava açıldı. Silopi Başsavcılığı, FETÖ'cü polislerin tespit edilmesine yönelik kapsamlı soruşturma başlattı.

Kaynak; Sabah