Gençlik zamanlarını Düzce’de geçiren ve Düzce’de ki ses yarışmasıyla ünlenen Dilber Ay vefat etti. Vefat haberi sanat camiasını ve vatandaşı yasa boğdu.

Dilber Ay’ın vefat haberini müzik sanatçısı Onur Akay duyurdu. Açıklamasında “63 yaşındaki değerli sanatçımız Dilber Ay, kalp krizi geçirdi. Hastaneye kaldırılan ünlü sanatçımızı maalesef kurtaramadılar. Mekanı cennet olsun inşallah.” sözlerini söyleyerek üzüntüsünü kamuoyuyla paylaştı.

Düzce Eski Belediye Başkanı Dursun Ay’da sosyal medyadan taziye mesajı yayınladı. Dilber Ay ile çekilen fotoğrafını sosyal medya hesabında paylaşan Dursun Ay’ın açıklaması şöyle:

“Düzceli sanatçımız Dilber Ay’ın kalp krizi sonucu vefat ettiği haberini aldık. Merhum ablamıza Yüce Allahtan rahmeti ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyorum.”


 

"İyileşirse Yurt Dışına Gidecekti"

Can annesi ile ilgili anısını ise şu sözlerle anlattı; "Annen neden Avrupa'ya gelmiyor diyorlardı. Annemin uçak korkusu vardı. Annem adına söz vermiştim. Annem dizlerinden küçük bir operasyon geçirmişti. Oğlum iyileşirsem 10. ayda inşallah gurbetçi dostlarla beraber buluşacaktık. O sözümü de yerine getiremedim."



Dilber Ay Kimdir?

Dilber Ay, 1 Ocak 1956 tarihinde Kahramanmaraş'ta dünyaya geldi. Maddi imkanlar nedeniyle ilkokulu üçüncü sınıfa kadar okudu. Çocukluk yılları zor geçen Dilber Ay, 13 yaşında evlendirildi ancak evlenmeden önce Düzce'de bir ses yarışmasına katıldı ve birinci seçildi. İlk evliliğini bitirdikten sonra bir kez daha evlenen Dilber Ay, geçtiğimiz yıllarda Flash TV'de yaptığı 'Kadere Mahkumlar' programıyla televizyon yüzü de oldu. İlk olarak radyoda tanınan Dilber Ay, Hacı Ağa şarkısıyla ismini geniş bir kitleye duyurdu. 'Beynelmilel' filminde oynadı ve ilk rolünde Altın Koza Ödülü'ne layık görüldü. Murat Şeker'in yönettiği 'Hayat Sana Güzel' isimli filmde rol aldı. 1998'de şimdiki eşi İbrahim Karakaş ile evlendi. Bir röportajında evliliğiyle ilgili konuşan Dilber Ay, "İlk günkü sevgi ve heyecan ikimizde de hâlâ var. Zaten olmasa bugünlere gelemezdik." açıklamasında bulunmuştu...



Haber: H. DURNA