Onlarca kadın Anıtpark’ta toplandı
Çocuğunu terör örgütü PKK'nın elinden kurtarmak isteyen annelerin Diyarbakır HDP İl Başkanlığı önünde başlattığı oturma eyleminde 23. güne girilirken, çocuklarını arayan onlarca anne ve babaya destek her geçen gün artıyor. Düzce'de faaliyet gösteren onlarca sivil toplum örgütü bugün Diyarbakırlı anneler için Anıtpark'ta bir araya geldi.

Ellerinde “Yeter Artık Annelerin Yürekler Yanmasın”, “Türkiye Anneleri İçin Ayakta”, “Anaların sessiz çığlıkları vicdanlarınıza sesleniyor”, “Analarla Biriz, Analarla Beraberiz” yazılı pankartlarla kameraların karşısına geçen onlarca vatandaş, Diyarbakır anneleri için tek yürek oldu.
“Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz”
Düzce'de faaliyet gösteren STK'lar adına yapılan basın açıklamasında ise şunlar kaydedildi:
“Burada sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri olarak annelerin Diyarbakır’da başlattıkları onurlu direnişine destek olmak üzere 81 ilde eş zamanlı olarak toplanmış bulunmaktayız. Bu direnişin teröre en büyük darbe vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inanıyoruz. Tarih Diyarbakır’daki anneleri ve teröre meydan okuyan direnişleri saygıyla yazacaktır. Bulundukları şehirlerde siyasi ve toplumsal yalnızlaştırılma dahil her şeyi göze alıp evlatlarının dönmesini isteyen anneler başka canlar yanmasın diye çıktıkları yolda inşallah zafere ulaşacaklardır. Günlerdir yaşanan evlat nöbetlerinde tarifi imkansız acılara şahit oluyoruz. “Evladımın ölüsüne bile razıyım” diyen annelerin masum ve insani direnişin yanında olmak hepimizin boynunun borcudur. Bizler Edirne’den karsa tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak evlat acısının etiketi olmaz diyor.”
“Teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız”

Yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunun Diyarbakır’daki annelerin yanlarında olmaya davet edildiği açıklama şöyle devam etti:
“Ülkemizin geleceğine refahına beraberliğine zarar vermeye çalışan terör örgütlerine ve siyasi uzantılarına karşı yıllardır topyekun mücadele içindeyiz vatan uğruna verdiğimiz şehitlerin kanı evlatlarımız için döktüğümüz gözyaşı hala kurumadı. Bu mücadelemize bir mihenk taşını dağa kaçırılan evlatlarını geri almak için teröre “Yeter” diyen Hacer annemiz ekledi: “Gördük ki yanan bir anne yüreği tüm acılara gözyaşına ve gencecik fidanların ölümüne son verebilir.” Bu duruş ve cesaret terör örgütünün ağına düşmüş her evladı ve annesine umut oldu 3 Eylül’den bu yana tam 23 gündür Diyarbakır’da yeni annelerin katılımı ile büyüyen bu sessiz çığlık dünya üzerinde terörün tümüne dur diye haykıran güçlü bir sese dönüştü. İnanıyoruz ki azimle seslerini yükselten kadınlar terör örgütlerinin hain amelleri için Fırat’ın ve Dicle’nin kuzularının kurban edilmesine izin vermeyecektir. Duyduğumuz “Yeter artık” feryadına destek vermek, safları sıklaştırmak bir ve beraber olduğumuzu göstermek evlatlarımıza ve geleceğimize sahip çıkmak hepimizin vicdani borcudur. Diyarbakır’da toplanan annelerin günlerdir ve hatta yıllardır süren mücadelesinde kadınlar olarak tek yürek ve tek dua olduk. Biz de bugün Düzce’deki kadın toplum temsilcileri olarak Diyarbakır’da evlat nöbeti tutan annelerin yanında olamasak da onların ne pahasına olursa olsun diyerek teröre karşı gösterdikleri kararlı duruşlarının yanındayız. Annelerin başlattığı bu hareket karşısında karanlık yapıların yıkılacağına gönülden inanıyoruz. Ailelerin bir an önce evlatlarına kavuşmalarını diliyor ve evlat nöbetlerinde annelerle birlikte teröre son diyoruz.”
HABER:C.ÜSTÜNER