Rize Ticaret ve Sanayi Odası heyeti ile Düzce protokolü akşam yemeğinde bir araya geldi. Heyette bulunan Rize’nin Düzceli Valisi Ersin Yazıcı, Düzce’ye dair haber ekibimize özel değerlendirmelerde bulundu

Tarımla sanayi dengeli bir şekilde götürülmeli

Düzce’nin mevcut durumunu değerlendiren Vali Ersin Yazıcı, “Düzce her geçen gün kendisini toparlıyor. Bugün kullandığımız Kuzey Çevre Yolu gibi ana arter yollara çok ihtiyacımız vardı. Düzce’nin çehresi değişiyor. Sanayi kentine doğru gidiyoruz. Sadece sanayi olmalı, sanayi olmazsa olmazımız değil, diye düşünüyorum. Sanayi dışında diğer unsurlar dikkate alınmadığında ne yazık ki acı reçeteler akla geliyor. Düzce diğer unsurlarıyla da gelişmelidir. Birinci sınıf tarım alanları her yerde yok. Tarımla sanayiyi dengeli bir şekilde götürmemiz gerekiyor. Daha önce de görev yaptığımı Kocaeli gibi tamamen bir sanayi şehri havasına bürünmesini, şahsen bir Düzceli olarak çok istemiyorum.” dedi.

Sanayinin her türlüsüne kapı açık tutulmamalıdır

Düzce’nin sanayileşme anlamında belli bir noktaya ulaştığını kaydeden Vali Ersin Yazıcı, “Bundan sonra belki ileri teknoloji sanayinin Düzce’ye gelmesinde fayda olduğunu düşünüyorum. Sanayinin her türlüsüne kapı açık tutulmamalıdır. Çünkü sanayiyle birlikte diğer büyük şehirlerin yaşadıkları gibi önüne geçilemez bir göç geliyor. Göç, kültürel, sosyal sıkıntılarını beraberinde getiriyor. Şehre yeni yeni yükler geliyor. Bunu Kocaeli’nde görev yaparken fazlasıyla yaşadım. Düzce’mizin bu açıdan daha bilinçli hareket etmesini temenni ediyorum.” şeklinde konuştu.

Düzce için bu pek olacak gibi görünmüyor

Vali Yazıcı, ‘Düzce hangi alanda ön plana çıkan bir şehir olmalıdır?’ sorusunu da yanıtladı. Yazıcı, “Düzce’nin tek bir alanda öne çıkmaması gerektiğini düşünüyorum. Kültür kenti, turizm kenti, sanayi kenti gibi aslında hepsi bir arada harmanlanabilir. Düzce’nin birçok avantajları var. Her birinden bir parça daha güzel olur. Sadece sanayi kenti demek sadece turizm kenti demek Düzce için bu pek olacak gibi görünmüyor. Hepsinin bir arada olduğu bir yapı daha iyi olur. Dengeli olduktan sonra hepsinin bir arada olmasının bir mahsuru yok. Bu çok büyük bir avantajdır.” dedi.


Haber:Y.SEVER