Gaflarının yanı sıra bürokrasi dilini şiirlerle süslediği için "Şiir seven Vali" olarak da anılan Edirne valisi Dursun Ali Şahin'in görev süresi bu ay doluyor.

Düzce'de 1950 yılında doğan Vali Şahin, Edirne Valiliği öncesi çeşitli ilçelerde kaymakamlık, Ankara'da vali yardımcılığı, Afet Bölge vali yardımcılığı ve Yalova, Giresun ile merkez valiliği yaptı. Geçen yıl mayıs ayında Edirne'ye atanan Vali Şahin, özellikle obeziteye karşı yürüttüğü mücadeleyle takdir topladı. Şahin, göreve başlar başlamaz aşırı şeker ve tuz kullanımının sağlık açısından zararlarını gündeme getirmek amacıyla kamu kurumlarında ve kahvehanelerde tek şeker kullanımıyla ilgili çalışma gerçekleştirdi, lokantalardaki masalarda bulunan tuzluklar da kaldırıldı. Obeziteyle mücadele kapsamında "Asansör Yerine Merdiven Kullanalım Projesi"ni hayata geçirildi ve kamu kurumlarında ilk 3 katta asansör kullanılmadı.

Trafiğini tehlikeye sokan başıboş atların toplanması 5 bin lira maaşla çoban tutan Şahin, aldığı kararlar kadar söylemleriyle de gündemde kaldı. Edirne'de yaz aylarında artan sivrisinek popülasyonun önlenmesi için attığı adımların yanı sıra bu konuda "Sinek sinektir o görevini yapıyor, biz de görevimizi yapacağız" sözleriyle uzun süre konuşulan Vali Şahin için, önümüzdeki günlerde veda töreni düzenlenecek.

haber;s.kaşkır