Yaşanabilir kent, işsizlik, eğitim, asayiş ve sağlık şıklarının bulunduğu ankette an fazla oyu yaşanabilir kent aldı. 891 oyun kullanıldığı ankette 374 oyla yaşanabilir kent halledilmesi gereken en önemli mesele olarak karşımıza çıkarken işsizlik 265 oyla ikinci sırada yer aldı. Eğitim şıkkı 145 oy alırken, asayiş şıkkı 79 oy, sağlık şıkkı ise 28 oy aldı.
Bu sonuçların ardından vatandaşın milletvekili adaylarından beklentisi Düzce’nin daha yaşanabilir bir kent olması yönünde oldu. Kentleşme yönünde büyük beklentisi olan Düzceli bu beklentisinin karşılık bulmasını bekliyor.

Bilindiği gibi yaşanabilir iller sıralama Düzce 43. Sırada yer alıyor. Bu da Düzce’nin ne kadar yaşanabilir bir il olduğunun göstergesi olarak karşımıza çıkıyor. Yaşanabilir kentin ardından işsizlik geliyor. Düzceli işsizliğe de çözüm bulunmasını bekliyor.
Düzce’de bulunan fabrikaların istihdam adına daha fazla işçi istihdam etmesini bekleyen Düzceli’nin milletvekili adaylarından üçüncü beklentisi ise eğitim alanında oldu. Eğitimde Düzce’nin gerilerde yer alması Düzceli vatandaşların gözünden kaçmazken, eğitim alanında da çalışma yapılması isteniyor.
Asayiş ve sağlık alanlarında vatandaşlar pek bir sorun görmezken üzerinde durulan en önemli sorun şehir kimliğine bürünememek olarak ortaya çıkıyor.

Haber; R. BAL