Vali Adnan Yılmaz geçtiğimiz günlerde gittiği Ankara’da Düzceliler Derneğini de ziyaret etti. 1955 yılında kurulan Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs ve
Ziyarette Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs ve Dernek üyeleri ile görüşen Vali Yılmaz’a, “Düzce’ye Ne Yapabiliriz” projesi doğrultusunda hazırlanan rapor sunuldu.
Düzce dışarıdan nasıl görünüyor
Vali Adnan yılmaz ziyaret ile ilgili bilgi verirken, Düzce’nin dışarıdan ve güncel olarak nasıl göründüğünü tek tek Ankara’da yaşayan dernek üyelerine sorduğunu söyleyerek, Düzce için projelere açık olduklarını ifade ettiğini kaydetti.
Yılmaz, “ Geceye katılan Düzceli hemşerileri dinleyip onlarla sohbet imkânı buldum. Düzce için projelere açık olduğumuzun da altını çizerek, “Düzce 2023 Vizyonu”nu anlatıp, nasıl bir Düzce hayal ediyorsunuz? Bu konuda ki görüş ve önerilerini www.duzce.gov.tr web sayfamızdan ifade edebileceklerini; bu konu ile ilgili bir kampanya başlattığımı ifade ettim. Yaptığımız çalışmalar, projeler ve yanıtları da bu sitemizde yayınlanmaktadır. Bunu yapmaktaki amacımızın bir beyin fırtınası oluşturarak Düzce’miz için daha iyi işlere imza atmak olduğunu belirttim. Eğitim ile ilgili olarak Düzce depreminin ardından bazı okulların hala prefabrik olduğunu belirterek, 2014 yılından itibaren tüm okullarda, betonarme binalarda eğitim ve öğretim verilebileceğini, bunun planlamasının yapıldığını, önceliğimizin her zaman eğitim olduğunu, eğitimin ardından zaten bir kalkınma ve büyüme kendiliğinden geleceğini belirttim.” Dedi.
Dereler kirletilmesin
Ankara Düzceliler Derneği Başkanı Semih Kıbrıs ise, Ankara’da yaşamalarına rağmen Düzce’nin sorunlarını yakından takip ettiklerini, bir sivil toplum kuruluşu olarak Düzce için neler yapılabilir konusunda çalıştıklarını söyledi.
Kıbrıs, “ Düzce İçme Suyu Projesi, İstanbul İçme Suyu Büyük Melen Projesi, Melen Barajı ve HES Projesi ile Büyük Melene Mansaplaşan Atık Suların Arıtılması projelerini içeren dosyayı Sayın valimize sunduk. Düzce’nin sorunlarını, yapılması gerekenleri yakından takip ediyoruz. Düzce’nin en önemli sorunlarından biri atık su arıtma tesisleri. İstanbul’a temiz su veriyoruz diye övünüyoruz, atık su arıtma tesisleri olmadığı için kendi suyumuzu kirletiyoruz. Dereleri kirletmeye son vermeliyiz. Bunun öncelikli halledilmesi gereken sorunlardan biri olduğunu hazırladığımız raporda da belirttik.” Dedi.

Haber: H. İŞCAN