Her yıl olduğu gibi bu yılda Hacca gitmek isteyen vatandaşlar için kayıtlar bugün başladı. Kutsal Topraklara gitmek isteyen Düzceliler de kayıt yaptırmak için İl Müftülüğüne akın etti. Daha önce kayıt yaptıranlar kayıtlarını yenilemek, daha önce kayıt yaptırmayanlarda kayıt yaptırmak için Müftülükte sıraya girdi.

Hacca gitmek için kayıt yaptırmaya geldiklerini belirten vatandaşlar, “Bizde bu imkanlardan faydalanmak istedik. Ama Hacca ilginin bu kadar yoğun olduğu Düzce'de bizce çok az kişi bu imkandan faydalanabiliyor. Burada üç yıldır kayıtlarını yenileyenler de var. İnşallah kayıtlarımız kabul edilir ve biz de Hacca gitmeye hak kazanırız.” dediler.

Kayıtlar 24 Nisan'a kadar devam edecekken İl Müftüsü Alaaddin Gürpınar da kayıt yaptıranlara uyarılarda bulundu. Gürpınar, “Kayıt yaptıracak Düzceliler'in Vakıfbank'a 15 TL yatırmaları gerekiyor. Ayrıca aldıkları formlara seyahat türüne göre hangi türde gitmek istediklerini de yazmaları gerekiyor. Biz burada zaten vatandaşlara gerekli yardım da bulunuyoruz. Kayıtlar konusunda vatandaşların da bize yardım etmesini istiyoruz.” şeklinde konuştu.