İstanbul Düzceliler Derneği, bu yıl ilk kez geniş kapsamlı bir piknik düzenlendi. İstanbul Başakşehir’de gerçekleştirilen ve artık geleneksel hale getirilmesi planlanan pikniğe İstanbul ve diğer komşu illerin yanı sıra Düzce’den de yoğun katılım oldu. Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce Milletvekili Osman Çakır, Düzce eski Milletvekili Celal Erbay, Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Ramazan Solmaz, Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüd Uysal, Gölyaka Belediye Başkanı Nihat Çelik, Beyköy Belediye Başkanı Osman Kılıç, Kaynaşlı Belediye Başkanı İsmail Korkmaz, Boğaziçi Belediye Başkanı Ali Soyer, iş adamları, siyasetçiler ve çok sayıda Düzceli'nin katıldığı piknik havanın yağışlı olması nedeniyle kapalı alanda gerçekleştirildi.

 

 

 

İstanbul Düzceliler Derneği Kurucusu Hamza Cebeci, Başkanı İlyas Çelebi ve dernek üyelerinin gelen misafirlerle yakından ilgilendiği piknik hem tanışmaya hem de hasret gidermeye vesile oldu.
Havanın yağmurlu olmasından dolayı kapalı alanda yenilen yemeklerin ardından Düzce Belediyesi Mehteran Takımı gösteri yaptı. Pikniğe katılan Düzcelilerin meraklı bakışları altında gösterisini mehteran takımı, Düzcelilerin büyük beğenisini topladı. Etrafını sardıkları mehteran grubunun gösterilerini Düzceliler cep telefonlarına kaydetti.

 

 


Mehteran takımından sonra protokol üyeleri yapılan organizasyondan memnun olduklarını dile getirerek konuşma yaptı.


Düzce eski milletvekili Celal Erbay, Düzcelilerin burada bir araya toplanmasından dolayı çok mutlu olduğunu dile getirerek bu birlikteliğin hep sürmesini temennisinde bulundu.

İSTANBUL VE DÜZCE’NİN ORTAK NOKTALARI VAR

Düzce’nin ve İstanbul’un ortak noktalarının olduğunu dile getiren Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, “Böyle güzel bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yağmur dolayısı ile kapalı yerde oldu piknik ama yine de her şey çok güzel. Bizi İstanbul’da böyle güzel bir etkinlikle bir araya getiren dernek yöneticilerine teşekkür ediyorum. Her ne kadar Düzce’de olmasa da Düzce’yi unutmadan Düzcelilerin böyle bir araya gelmesi, Düzce’yi konuşması çok güzel bir duygu. Burada çok değerli kardeşlerimiz var ve onların İstanbul’da olmasından dolayı çok mutluyuz. İstanbul’un Düzce ile birçok ortak noktası olduğunu biliyoruz. Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüd Uysal’a da Düzceli kardeşlerimize sahip çıktığı için, her sorunları ve dertleriyle ilgilendiği için çok teşekkür ediyoruz. Buradan tüm Düzcelilere sesleniyorum. O size destek oluyor sizde ona destek olun. Sizler adına Mevlüd Uysal’a teşekkür ediyorum.”dedi.

 

 

DÜZCELİLERLE İYİ İŞLER ÇIKARIYORUZ

 

 

Düzcelilerin Belediye meclisinde de yer aldklarının altını çizen Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüd Uysal, Düzceliler çok iyi insanlar dedi. Belediye Başkanı Uysal, “Başakşehir Belediye meclisinde çalışan Düzceliler var. Yine Düzce Belediyesi’nde çalışan bir de müdürümüz var çok iyi işler çıkarıyoruz. Biz Düzcelileri çok seviyoruz. Düzceliler çok iyi insanlar. İstanbul, Düzce kadar güzel değil ama burada sizleri ağırlamaktan çok memnunuz. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.” Dedi.

SİZLERİ MUTLU GÖRMEK BİZİ DE MUTLU ETTİ

 

 

AK Parti Düzce Milletvekili Osman çakır, İnsan Hayatının en büyük vakası göçlerdir. Göçler insanlığa hayat vermiştir. Siz Düzceliler İstanbul’a göç ettiniz ama böyle bir etkinlikte araya geldiğiniz için mutluluk duyuyorsunuz. Bizde sizi mutlu görmekten mutluluk duyuyoruz. Bizi böyle sevgiyle buluşturan dernek ve dernek yöneticilere teşekkür ediyorum.

DÜZCE’NİN KALKINABİLMESİ İÇİN DÜZCE’YE SAHİP ÇIKIN

 

 

AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, Düzce’nin kalkınabilmesi için İstanbul’da yaşayan Düzcelilerin Düzce’ye sahip çıkması gerektiğini söyledi.
Korkmaz, “İstanbul Düzceliler Derneği’nin davetinden dolayı buradayız. Ben bu davetin bu kadar kalabalık olacağını tahmin etmiyordum. Bu birliktelik beni çok mutlu etti. Biz düzce milletvekilleri olarak, İstanbul ve Ankara’nın ortasında bulunan konumundan dolayı, Düzce’nin daha ileri gitmesi için vekil olarak biz ve belediye başkanlarımız gayret gösteriyoruz. Düzce’mizin kalkınabilmesi için Düzce dışındakilerin vatandaşlarımızın Düzce’ye sahip çıkmaları gerekiyor.” Dedi

ÇEVRE İLLERDEN KATILIMLAR OLDU

 

 

İstanbul Düzceliler Derneği Başkanı İlyas Çelebi, “Bütün çevre illerden Düzceliler buradaki programımıza katıldı. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyoruz. 15-16 yıldır İstanbul Düzceliler Derneği faaliyette ancak ilk defa böyle bir program yaptık. Hava yağmurlu olduğu halde yine de kalabalık oldu. Düzceli siyasilerden ve bürokratlardan tam destek aldık bizleri yalnız bırakmadılar. Burada yapılan etkinliğin amacı, birlik beraberliği sağlamak, sorunları konuşmaktı. İmkânlarımızın yettiğince elimizden geldiğince yapmaya çalışıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. İnşallah Düzce’de de böyle güzel bir etkinlik yapacağız.” Dedi.

İSTANBUL’DA CİDDİ HİZMET VERİYORUZ

 

 

İstanbul Düzceliler Derneği kurucu başkanı Hamza Cebeci “Yağmurlu havada böyle güzel program olursa güzel havalarda daha da güzel programlar olur. Düzcelilerin İstanbul’da belirli konumlardan çalışıyor olması Düzce de yaşayanlara yarar. İstanbul Düzceliler Derneği sivil toplum kuruluşu olarak İstanbul’da ciddi bir hizmet vermektedir. Bu yapılan programların daha güzelleri yapılacak ve derneğimiz daha da büyüyecek.” Dedi.

Başakşehir’de gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilmesi istenilen piknikten gelen davetliler memnun ayrıldı. Sohbet havasında geçen piknikte Düzceliler Milletvekilleriyle birebir konuşma imkanı buldu. Piknik sonunda milletvekilleri Düzcelilerin sorunlarını dinledi.

 

Haber: G. KARDUZ