Yatırımcıyı Çekmek Açısından Cazibe Merkezi

Erol Tayhan’la Manşet programına katılan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Erkan Ayan, Doğu Marmara Bölgesi'nin Türkiye’yi sırtlayan ender bölgelerden biri olduğuna vurgu yaparak ‘Bölgemiz yatırımcıyı çekme potansiyeli açısından konumu itibari ile bir cazibe merkezi. Ulusal ve uluslararası yatırımcının ilk baktıklarında her yere ulaşabilecekleri liman, demir yolu ve karayolu bağlantılarıyla işlerini dünyaya en rahat entegre edebilecekleri tercih alanı. Bu nedenle Doğu Marmara bölgesinde sadece teşvik belgeli yatırımlar yok. Hatta teşvik belgesine müracaat etmeyen yatırımcılar bile var.’dedi.

Düzceliler Proje Açık

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı'nın teknik destekleme programına en çok başvuru yapan ilin Düzce olduğunu dikkat çeken Ayan, ‘29 Şubat 2012 tarihinde teknik desteklerimiz çıktı. MARKA illerinde en çok teknik destek başvurunu Düzce yaptı. Düzce’de her geçen yıl artan proje yazma ve uygulama kapasitesini gözlemlemekteyiz. Düzceliler projeye açık ve ne yapmak istediğini biliyor. Bu nedenle Düzce şanslı. Başta valimiz olmak üzere kentin geleceğinde katkısı olan kurumların gerçek manada özel uygulamalar yapan bir iradesi söz konusu.’ dedi. Ayan, sıradışı projelerle ilgili anket çalışmasının da devam ettiğini ifade etti

Başvuru Sayımız Çok Fazla

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA)’nın düzenlediği MARKA Kent Ödüllü Logo ve Slogan Yarışması'nda seçici kurulun çalışmalarına devam ettiğini belirten Ayan,”Başvuru sayımız çok fazla. Logo ve slogan noktasında her kesin benimseyebileceği alternatifleri değerlendiriyoruz. Düzcelilik bilincinin oluşmasında katkı sağlayacağını düşünüyoruz.’ dedi.

Ayan, kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili olarak ’Bizim amaçlarımız arasında dönüşüm projesi uygulamak yok. Bunu uygulayan kurum ve kuruluşlara destek olmak var. Kurumlardan kentsel dönüşüm ile ilgili bir talep geldiğinde projelerin hazırlanmasında teknik destek veriyoruz.’ açıklamasında bulundu.