29 Mart yerel seçimlerine bir haftalık süre kaldı. Bu bir haftayı iyi değerlendirmek isteyen siyasi partilerin Belediye Başkan adayları seçim gezilerine ara vermeden devam ediyor. Düzceliler de Başkan adaylarının vaadlerini dinliyor. Peki Düzceli vatandaşlar Düzce'de hangi sorunların çözülmesi gerektiğine inanıyor?

“Otopark sorunu çözülmeli.”

Düzceliler yeni Düzce Belediye Başkanı'nın çözmesi gerektiği en önemli sorun olarak otopark sorununu gösteriyor. Bu sorunun çözülmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, “Şehir merkezinde otopark konusunda ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Bu sorunun bir an önce çözülmesi gerekiyor. Seçimlerin ardından Başkan olacak adayın da bu soruna eğilmesi lazım.” ifadelerini kullandı.

“Yollarda sıkıntı var.”

Altyapı çalışmalarının başında gelen yollar konusunda da sıkıntı yaşandığını belirten vatandaşlar, bu sorunun da çözülmesi gerektiğini söylüyor. Yolların dar olduğunu belirten Düzceliler, “Yeni Başkanın çözmesi gereken sorunların başında yol geliyor. Bu sorun Düzce'de önemli bir boyuta ulaştı. Yapılan yolların bazıları dar. Bazı yollarda yapılmayı bekliyor.” dedi.

“Yenikent'te başıboş köpek sorunu var.”

Yenikent'in de önemli sorunları olduğuna değinen vatandaşlar, “Özellikle başıboş köpekler yüzünden Yenikent'te sokakta yürüyemez duruma geldik. Çocuklarımızın da sokakta dolaşması bizi tedirgin ediyor. Bu sorunun da bir an önce çözülmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Yapılan çalışmalar devam etmeli.”

Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in yaptığı ve yapmayı düşündüğü çalışmaların devam etmesi gerektiğini de belirten Düzceliler, bu konuda da yeni gelecek Belediye Başkanı'nın çalışmalar yapması gerektiğini dile getiriyor.

“İşsizlik çözülmeli.”

Ekonomik krizin baş gösterdiği şu günlerde işsizlik konusuna da dikkat çeken Düzceli vatandaşlar, “Çocuklarımız iş bulamıyor. Bu konuda gereken çalışmalar yapılmalı. İşsizlik konusunda önemli adımlar atılmalı. Yeni Başkan bu soruna da ağırlık vermeli.” ifadelerine yer verdi.