Afrika’da yaşanan açlık felaketinin ardından Düzce’den Somali’ye iki ayrı gurupta yardım heyeti gitti. 7 Ağustos’ta giden heyette MEMUR- SEN Başkanı Orhan Kılıç, İHH Düzce Gönüllüleri Murat Kavaktan ve Erdinç Trabzon da bulunuyor.

Dün giden ikinci guruptaki yardım heyetinde ise Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz ile Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Dikici de bulunuyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ise Eşi Emine Erdoğan ve Dış İşleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile birlikte 18 Ağustos’ta Somali’de olacak.

Dün gece Ankara’dan yola çıkan Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz, bugün öğleden sonra Kenya Nairobi’ye indi. Korkmaz’ı İHH Düzce Gönüllüleri Murat Kavaktan ve Erdinç Trabzon karşıladı.
Bir haftadır Bölgede olan İHH Düzce Gönüllüsü Murat Kavaktan, bölgede büyük bir açlık felaketi yaşandığını belirterek, "neredeyse 3 yıldır yağmurun düşmediği bölgeye Dünyanın dikkatini çekmek zorundayız" dedi. Türk yardım heyetlerinin bölgede yoğun bir çalışma yaptığını belirten Kavaktan, yapılan yardımların yeterli olmadığını ve tüm dünyanın büyük bir yardım seferberliği başlatması gerektiğini söyledi. Bölgede kurulan yardım kamplarını ziyaret ettiğini ve felaketi bizzat görme fırsatı elde ettiğini belirten Kavaktan, Somali için yapılan yardım çağrılarının dikkate alınmasını istedi.
İçlerinde Ak Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz’ın da bulunduğu Düzce heyeti akşam saatlerinde Kenya’dan Somali’ye hareket edecek. Heyette bulunan Düzce Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bünyamin Dikici, bölgede hastalıkla mücadele eden çocukların tedavisinde bizzat görev yapması bekleniyor.

Somali yolculuğu öncesi açıklamalarda bulunan AK Parti Düzce Milletvekili İbrahim Korkmaz “Somali’ye gidişimiz hiçbir sivil toplum kuruluşu ile bağlantılı değildir. Seçimlerden sonra bütün STK’lara yaklaşımımız eşit mesafededir. Sayın Başbakanımızdan gerekli izni alarak yola çıkıyorum. Öncelikli amacımız kıtlığın çok acı boyutlara ulaştığı Somali’de iç bölgelere giderek su kuyuları açabilmek için gerekli incelemelerde bulunmak. İncelemelerimiz sonunda Düzce’ye dönüp gerekli girişimlerimizi tamamlayarak hayırlısıyla yardımlarımızı ulaştıracağız” dedi.

Haber; Ü. ÇETİN