CHP’li milletvekilleri referandum sürecinde Düzce’yi boş bırakmıyor. 16 Nisan’da sandık başına gidilecek halkoylamasında neden hayır denmesi gerektiğini vatandaşlara anlatmak için bu kez CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu kente geldi. İlk olarak CHP İl Teşkilat binası önündeki “hayır” standını ziyaret eden Purçu, stant görevlilerine “İyi çalışmalar” dilemesinin ardından parti binasına geçerek basın mensuplarının karşısına geçti.

Bir parti ya da kişi meselesi değil”

Roman vatandaşların çoğunlukta yaşadığı Akpınar, Ağa ve Çamköy mahallelerine yönelik referandum ziyaretleri gerçekleştireceğini belirten CHP İzmir Milletvekili Özcan Purçu, yapılacak çalışmalarda sorunların yerinde görülüp niçin evet niçin hayır denildiğinin konuşulacağını belirtti.

Purçu, “Referandumla ilgili çok fazla bilgi sahibi değiller. Bizler bir kişiyi çok sevebiliriz. Sayın AK Parti Genel Başkanını ya da Sayın Cumhurbaşkanımızı çok sevebilirler ama vatanımızdan daha fazla sevemezler. Bir partiyi ya da bir kişiyi çok sevdiğimiz için değil parti meselesi de değil, vatanımızın, ülkemizin, çocuklarımızın geleceği ile ilgili. Hiçbir partiye oy verilmeyecek ya da bir kişiye oy verilmeyecek bunu anlatmaya çalışacağız.” dedi.

Ülke olarak da başarı elde edeceğiz”

Referanduma az bir süre kaldığını anımsatan Purçu, ‘Geri dönüşü yok!” diyerek kalan sürenin iyi değerlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

Purçu, “Az bir süre var ve iyi değerlendirmemiz gerekiyor çünkü geri dönüşü yok. Belki alınan kararlar neticesinde yıllarca böyle gidecek. Biz şuna inanıyoruz; demokrasi, özgürlük, barış, insan hakları, hukuk, adalet her zaman bir devletin en önemli yapıtaşlarıdır. Biz bu yapıtaşlarının ülkemizin üzerinden gitmemesi için elimizden geldiğince var gücümüzle çalışacağız. Bunu bir vatandaş olarak söylüyorum vatan, adalet, barış, özgürlük, ülkemizin geleceği için mücadele edeceğiz. Ülke olarak da başarı elde edeceğiz. Sıkıntıları aşacağız. Düzceli vatandaşlarımızdan sağduyulu davranmalarını bekliyorum çünkü bu vatanımızın referandumu.” ifadelerinde bulundu.