Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Düzce Valisi Zülkif Dağlı, AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve Düzce Üniversitesi Rektörlüğü Ramazan Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

"En büyük temennim; huzur, kardeşlik ve mutluluğumuz daim olsun"
"Milletimizin ve tüm İslam âleminin Ramazan Bayramı’nı kutluyor, bayramın ülkemize ve dünyaya hayırlar getirmesini diliyorum." ifadesi ile bayram mesajına başlayan Bakan Faruk Özlü, "Bayramlar bir olmanın, paylaşmanın, dayanışmanın, ortaklaşmanın samimiyetle hissedildiği ve yaşandığı müstesna zamanlardır. Bu bayramda en büyük temennim; 80 milyon vatandaşımızla birlikte huzurumuzun, kardeşliğimizin ve mutluluğumuzun daim olması, Ramazan ayı boyunca olduğu gibi sofralarımızdan bereketin eksik olmamasıdır. Mehmetçiklerimiz yurt içinde ve yurt dışında terörle ve Türkiye hasımlarıyla çetin ve kahramanca mücadele etmeye devam ediyor. Dualarımız her daim onlarla beraberdir. Terörle mücadelede şehit verdiğimiz evlatlarımızı bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatan ve millet için göğsünü siper eden şehitlerimizin ruhları şad olsun. Onların emanetlerine gözümüz gibi bakmaya ve birliğimizin, dirliğimizin üzerine titremeye devam edeceğiz. Türkiye sevdasıyla çıktığımız bu yolda, aynı şevkle ülkemize hizmeti sürdürecek, elbirliği ve yardımlaşmayla ülkemizi daha ileri seviyelere taşımanın gayreti içinde olacağız."

"Huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz"
Düzce Valisi Zülkif Dağlı, Ramazan Bayramı mesajında şu ifadeleri kullandı:

"Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ebedi azaptan kurtuluş olan, manevi güzelliklerin en üst seviyede yaşandığı bir Ramazan ayını daha ihya edip, Ramazan ayını geride bırakarak bayrama kavuştuk. Huzur içinde bayrama ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşamımızı zenginleştiren ve renklendiren bayramları, kardeşlik ve dayanışma iklimini daha da güçlendirmek, küslükleri ortadan kaldırmak, birlik ve beraberliğimizi pekiştirmek için önemli birer fırsat olarak değerlendirmeliyiz. Bu özel günlerde, başta aile büyüklerimiz ve yakınlarımız olmak üzere, ihtiyaç sahiplerini ve kimsesizleri, öksüz ve yetim çocukları, yaşlı ve hastaları, şehit yakınlarını ve gazilerimizi ziyaret ederek ilgi ve şefkatimizi hissettirmek, bayram sevincini ve coşkusunu onlarla paylaşmak en önemli sorumluluğumuzdur.

"Bayramı bir fırsat olarak görelim"
Her zamankinden çok daha fazla kucaklaşmaya, sarılmaya, dayanışmaya ihtiyacımız var. Bayramı bunun için bir fırsat olarak görelim. Sıla-i rahim yapalım. Bayram vesilesiyle, şehitlerimize bir kez daha, Allah’tan rahmet diliyorum. Kardeşlik bağlarımıza halel getirmek isteyenlere karşı uyanık olmalı, dikkatli davranmalıyız. Vatandaşlarımızın bayramı huzur içinde geçirmeleri için başta güvenlik, trafik, sağlık ve gıda kontrol hizmetleri olmak üzere gerekli her türlü tedbir alınmıştır. Bayram sevincinin hüzne dönüşmemesi için araç kullanacak vatandaşlarımızın trafikte dikkatli olup kurallara uymaları hususunu özellikle hatırlatmak istiyorum. Sevinci, hüzne, acıya dönüştürmeyelim.Bu duygu ve düşüncelerle, değerli halkımızın ve tüm mesai arkadaşlarımın Mübarek Ramazan Bayramını can-ı gönülden tebrik ediyorum. Bayramın ülkemize, İslam alemine ve insanlığa huzur, saadet ve selamet getirmesini diliyorum."

“İnsanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olması dileğiyle”
AK Parti Düzce Milletvekili Fevai Arslan, Ramazan Bayramının tüm İslam alemine hayırlara vesile olmasını dilediği mesajı ise şöyle:

“Ramazan Bayramına kavuşmanın tarifsiz mutluluğunu yaşıyoruz. Bayramlarımız içinde barındırdıkları kardeşlik ve dostluk bağlarıyla her zaman milletimizi hep birbirine kenetlemiş ve gönüller arasında birleştirici bir güç olmuştur. Milletimiz her ramazanda olduğu gibi yine bu ramazanda da birlik ve beraberliğini, yardımlaşma ve dayanışmanın en güzel örneklerini göstermiştir. Ramazan ayı boyunca sergilenen bu güzel hasletler bayramla birlikte çok daha büyük bir anlam kazanmaktadır. Ramazan Bayramının; dünyanın farklı bölgelerindeki gözyaşı, kan ve şiddetin durmasına, milletimizin birlik ve beraberliğine, kurtuluşuna, insanlığın huzur, barış ve hidayetine vesile olmasını diliyor, tüm Düzceli hemşerilerimizin, Milletimizin ve bütün İslam âleminin bayramını kutluyorum."

"Kardeşliğin, sevgi ve saygının perçinlendiği günler"
Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in mesajı ise şu şekilde:

"Karşılıklı saygı, sevgi ve hoşgörünün en yoğun olarak yaşandığı bir Ramazan Bayramı'na daha kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun. Bayramlar insanlar arasındaki kardeşliğin, sevgi ve saygının perçinlendiği, birbirleriyle olan dargınlıklarını unutarak barıştıkları, kardeşçe kucaklaştıkları günlerdir. Ramazan Bayramı'nın yurdumuza ve insanlığa sağlık, barış ve huzur dolu günler getirmesini diler, halkımızın mübarek Ramazan Bayramı'nı en içten dileklerimle kutlarım."

“Umutlarımızın canlandığı özel günler”
AK Parti Düzce İl Başkanı Hikmet Keskin’in Ramazan Bayramı Dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında ise şu ifadelere yer verildi:

“Mübarek Ramazan ayını uğurlamanın hüznünü yaşadıklarını ancak bayrama kavuşmuş olmanın da sevincini yaşadıklarını belirten AK Parti Düzce İl Başkanımız Hikmet Keskin, “Rahmet, mağfiret ve cehennemden azad mevsimi olan bir Ramazan-ı şerifi daha yaşadık elhamdülillah. Ve bayrama ulaştık. Bayramlarımız sevginin, saygının ve hoşgörü ortamının pekiştiği, kaygı ve tasaların geri plana itildiği, insani ilişkilerin güçlendiği, milletimizin bir arada yaşama ve aydınlık bir geleceği bir arada kucaklama arzusunun tazelendiği,  gönüllerimizi barışa, huzura, kardeşliğe ve esenliğe açtığımız, umutlarımızın canlandığı özel günlerdir. Bu bayramın ülkemizin huzur ve barışına, İslam Coğrafyasında meydana gelen kan ve gözyaşının temizlenmesine vesile olmasını Cenabı Haktan niyaz ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Düzceli hemşerilerim olmak üzere ülkemiz ve bütün İslam Âleminin Ramazan bayramını tebrik ediyor, hayırlara vesile olmasını diliyorum”

“Tüm insanlığa barış, huzur, refah”
Düzce Üniversitesi Rektörlüğü’nün yayımladığı mesajda şu ifadeler kullanıldı:

“Birlik ve beraberliğimizi güçlendiren; barış, dostluk ve kardeşliğimizin gelişmesini sağlayan; rahmet, bereket ve mağfiretin doruğa ulaştığı bir Ramazan Bayramı'na daha ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Düzce Üniversitesi olarak, milletimizin ve İslam Aleminin Ramazan Bayramı'nı kutlar; bayramın tüm insanlığa barış, huzur, refah getirmesini ve insanlığın geleceğe umutla bakabilmesine vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ederiz.”