Düzce'nin önemli sorunlarından biri olarak gösterilen pazaryeri sorunu da Düzceliler'e zor günler yaşatıyor. Bir çok ilin merkezinde sadece bir pazaryeri bulunup bütün pazar alışverişleri bu alandan yapılırken Düzce'nin hemen hemen her sokağında haftanın belli günlerinde pazar kuruluyor.

Kurulan pazarlarda gelişigüzel ve yol kenarlarında olunca bu durumdan hem sürücüler hem de vatandaşlar olumsuz etkileniyor. Cumartesi günleri Azmimilli Mahallesi'nde salı günleri Çoban mevkisinde pazartesi ve perşembe günleri de Aziziye Mahallesi'ndeki semt pazarında pazarlar kurulurken oluşan durum nedeniyle özellikle Beyköy yolu üzerinde kurulan Azmimilli pazarının olduğu yerden geçen sürücüler ciddi sorunlar yaşıyor.

Açık olan pazaryerlerinde vatandaşlarda su birikintileri ve çamurların içinden geçmek zorunda kalırken soğuk havalarla birlikte üşüyen pazarcılarda çözümü ateş yakmakta buluyor.

Her sokakta kurulan pazarlar ve bu pazaryerlerinin oluşturduğu sorunlar göz önüne alındığında Düzce'nin merkez pazaryerinin olmadığı görülürken bu sorun nedeniyle ciddi sıkıntılar yaşandığı da gözleniyor.