Ak Parti İl Başkanı Mustafa Yılmaz’ın bir röportajında “düzcelilik ruhunun değişmesi lazım” ifadesinin ardından düzcelilik ruhu tabiri aldı başını gidiyor. Düzce ile ilgili herhangi bir konuda yorum yaparken “Düzcelilik Ruhu” kayboldu ya da “Düzcelilik ruhu değiştirilmeli” ifadeleri kullanılıyor.

Peki, nedir bu düzcelilik ruhu? Bu soruyu bir de sokaktaki vatandaşa sorduk. Sorumuz nedeni ile vatandaşın da kafası karıştı. Çoğu vatandaşımız düzcelilik ruhunu bilmiyorum şeklinde cevap verirken, bazı vatandaşlarımızda Düzce de ruh yok ki Düzcelilik ruhu olsun eleştirisinde bulundu.

Düzce’nin eski ruhunun kalmadığını ifade eden vatandaşlarımız “Eskiden insanlarımız birbirine daha saygılıydı. Erkeğimiz kadınımız yaşlımız gencimiz herkes birbirini tanırdı ancak artık bu da kalmadı. Düzce’de bir bütünlük yok.” diye konuştu.

Depremin ardından çok göç veren Düzce’de, depreme rağmen memleketinde kalan ve dışarıya gitmeyenlerin gerçek Düzcelilik ruhuna sahip olduğunu söyleyen vatandaşlarımız, Düzce halkının artık olaylara ve çevreye karşı duyarsız olduğunu söyledi.

Haber; S. KAŞKIR