2008 yılında Düzce'de bir çok proje hayata geçirilemezken mevcut projeler ise tamamlanamadı. Düzce'nin gelişmesi ve kalkınması adına çalışma yapılması beklenirken 2008 yılında beklenen olmadı ve Düzce'ye gereken önemin verilmediği gözler önüne serildi.

Düzce'nin en önemli sorunları arasında yollar bulunuyor. Gölyaka gişelerinden Düzce'ye istikametine dönüldüğü anda 3. dünya ülkelerinde görülebilecek bir manzara ile kaşılaşılıyor. D-100 karayolu üzerinden otobana girmek için bir çok sürücünün kullandığı Üçyol köyü yolu, bozuk ve dar olmasının yanı sıra yol üzerinde köy sakinleri tarafından kurulan balık ve kabak tezgahları ile olumsuz bir görüntü sergiliyor. Otobandan çıkıp Düzce istikametine dönüldüğünde karşılaşılan olumsuz manzara bununla da sınırlı kalmıyor. Düzce'de yıllardır bitirilmeyi bekleyen duble yollar 2008 yılında da tamamlanamadı. Duble yolların tamamlanamaması nedeniyle gidiş ve gelişin tek şerit olması kazaları da beraberinde getiriyor. İstanbul ve Ankara arasında önemli bir geçiş güzergahı olan Düzce'de duble yolların şimdiye kadar bitirilmesi gerektiğini savunan bir çok vatandaş, Düzce'nin çevre illere göre çok geride kaldığını düşünüyor.

İzmit ve Adapazarı gibi illere bakıldığında bir çok alanda Düzce'nin önünde olduğu gözlenirken, Düzce'deki yerel yönetici ve siyasilerin bu konuda sınıfta kaldı. Özellikle siyasilerin 2008 yılının son aylarından itibaren sadece seçime odaklanması nedeniyle Düzce'nin sorunlarına eğilim gösterilmedi.

Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş'in tekrar aday gösterilmek için Ankara'da görüşmelerde bulunduğu bilinirken, haftalardır Ankara'da bulunması nedeniyle belediyedeki görevini ihmal etmesi de eleştiriliyor. 2008 yılında umduğunu bulamayan Düzce'de, tamamlanmayı bekleyen ve hayata geçirilmesi planlanan çalışmalara 2009 yılında ağırlık verilmesi bekleniyor.