"DÜZCE'NİN ALACAĞI ÇOK YOL VAR"

Yaşanabilir iller sıralamasında Bolu’nun 7. Sırada yer alması ve aynı sıralamada Düzce’nin 56. Sırada yer alması ile ilgili Bolu bu başarıyı nasıl yakaladı sorusunu Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’a sorduk. Yılmaz Bolu’nun köklü bir il olduğunu ve bu vasıfları taşıdığını ifade etti. Düzce’den daha önde başladıklarını ifade eden Yılmaz, Düzce’nin alacağı daha çok yol olduğunu belirtti.

“Bolu köklü bir il. İl olma vasfına sahip. Düzce daha depremden sonra il oldu. Alacağı daha çok yol var. Bolu’nun milli gelir açısında zengin olarak söylenmesi bizi mutlu ediyor fakat bu bizi sıkıntıya da soktu. Teşvikten yararlanamadık. Teşvikten en iyi yararlanan Düzce oldu. Bunun da karşılığını alacağını umuyorum. Yaşanabilirlik konusunda belirli kıstaslar var. Bana göre Bolu Dünyanın en iyi şehri. Doğa güzellik olarak çok iyi. Abant, yedi göller gibi Türkiye çapında tanınmış yerleri var. Düzce’den daha iyiyiz. Bizim iddiamız Türkiye’nin birinci ili olmak. Bunun için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Düzce de, Bolu da Türkiye’de örnek teşkil edecek iller olacaklardır.”

"BİZ BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAYBETMEYİ GÖZE ALDIK"

Bolu’da belediyecilik anlamında yapılan çalışmalar ile ilgili de bilgiler veren Yılmaz, Bolu’nun en önde olmasını arzuladıklarını ifade etti. Bolu’nun içme suyunun % 57’sinin kayıp olduğunu vurgulayan Başkan Yılmaz, “su hattını yeniden yapıyoruz. Dünyada ilk defa içme suyu ile kullanma suyunu birbirinden ayırıyoruz.” Dedi.

“Şehirde bu içme suyu kullanılacak. Bunun tamamının çözümü için çalışıyoruz. İçme suyunu parkları bahçeleri sulamada kullanma yerine yeni bir hat çekerek içme suyunu ziyan etmeyeceğiz. Bolu’da her taraf şantiye. Biz belediye Başkanlığını kaybetmeyi göze alarak böyle bir riske girdik. Yaşanabilir ilddialı bir kent olabilmek için de bu çalışmaları yapmanız gerekiyor.

YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN...

Terminal ve spor tesisleri ile ilgili de bilgiler veren Yılmaz, Terminalin şehircilik ve imar açısından çok iyi bir yerde olduğunu bunun ilerleyen zamanlarda daha iyi anlaşılacağını ifade etti. 

“Terminal gayet uygun bir yerde. Bolu imar şablonu göz önüne alındığında bu daha iyi anlaşılacak. Yeni bir şehir içerisinde yaşama kalitesini yükselmek için bunları yapmak zorundayız. Bolu çok eski bir il sportif yatırımlar Bolu’yu Düzce’den önde olduğunu göstermez. Bolu’ya eskiden yapılanların dışından herhangi bir yatırım olmadı.

Haber; R. BAL