Düzce Muhtarlar Derneği (DMD) Başkanı Metin Özcan yönetim kurulu üyeleri ile birlikte düzenlediği basın toplantısıyla Türkiye Muhtarlar Derneği Düzce Şubesi Başkanı Osman Yaman’ın muhtarların 2 ayrı dernek olarak hizmet vermesinin yarar sağlamayacağı ve milletvekillerinin muhtarların sorunlarını dilemediği yönündeki açıklamalarına cevap verdi.

“Başarısızlığını kamufle etmeye çalışıyor”

Özcan,“TMD Düzce Şubesi'nin yaptığı açıklama ancak onları bağlar bizi Düzce Muhtarlar Derneği’ni bağlamaz. Düzce‘nin kavgaya değil, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Muhtar hizmet eridir. Biz bir yeri bölmedik. Biz yeni bir oluşumuz. Biz, bugüne kadar olması gerekeni bugün yaptık.Bütün muhtar arkadaşlarımız bir çatı altında olması gerekeni yaptık.Düzce Muhtarlar Derneği Başkanı, Düzceli Muhtarlarla yapılan görüşme, istişare ve görüşme sonucu alınmış bir kararın sonucudur. TMD Düzce Şubesi Başkanı Yaman’ın siyasi anlamda sarfettiği ve milletvekillerini zan altında bırakan görüşlerine katılmıyoruz. İktidar ve milletvekilleriyle ilgili yapmış olduğu konuşmaların doğruluk payının olmadığını düşünüyoruz. Çünkü, düne kadar beraber siyaset yaptığı milletvekillerini suçlayarak kendi başarısızlığını kamufle etmeye çalışmaktadır.” dedi.

Kavgaların bugüne kadar hiçbir platformda yarar sağlamadığını ifade eden Özcan, TMD Düzce Şube Başkanı Osman Yaman’ın, Ankara Genel Merkezi'nin isteği doğrultusunda hareket ederek Düzce muhtarlarını böldüğünü öne sürdü.

“Düzce’ye hizmet için uyum içinde çalışacağız”

Özcan, “Kavgaların bugüne kadar hiçbir platformda yarar sağlamadığı gibi büyük zarar verdiği bilinmektedir. Bizleri bölücülükle suçlayan TMD Düzce Şube Başkanı Osman Yaman, birlikteliği bütünlüğü sağlayamayarak Ankara Genel Merkezi'nin isteği doğrultusunda hareket ederek Düzce muhtarlarını bölmüştür. Düzce Muhtarlar Derneği olarak yapacağımız her çalışma kişiye özel değil, tüm muhtar arkadaşlarımız adına ve vatandaşlarımız adına olacaktır. Bizler Düzce’ye hizmet için kurduğumuz Derneğimiz ve Düzce’ye hizmet için seçtiğimiz milletvekillerimizle ve İl Genel Meclisi Üyelerimizle Düzce’ye hizmet için uyum içinde çalışacağız.”dedi.