Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyeleri yaptıkları faaliyetlerle Düzce'nin adını dünya ya duyuruyor. Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü  Düzce de Peygamber çiçeği ile Düzce çiçeği adını verdikleri iki bitki türü buldu.

Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi, Orman Mühendisliği Bölümü Orman Entomoloji ve Koruma Anabilim dalında görevli olan Doç Dr. Süleyman Akbulut başkanlığındaki TÜBİTAK destekli bir proje kapsamında ayrıca Mersin'in Anamur İlçesinde yaptıkları çalışmalar sırasında yeni bir bitki türünü Dünya literatürüne kazandırdı.

Orman Mühendisliği Bölümü ve Orman Entomolojisi ve Koruma Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç Dr. Süleyman Akbulut, bulunan yeni nematod ile ilgili olarak “Avrupa Birliği'nin ve Türkiye'nin karantina listesinde yer alan bir türdür. Bu türün zararından dolayı bu canlı gurubunun önemi artmıştır. Türkiye'nin Avrupa Birliğine katılım yolunda aday ülke olduğunu ve ileri ki yıllarda birliğe katılma durumu olduğunu düşünürsek fakültemizde yapılan bu çalışmanın önemi bir kat daha artmıştır. Nematod taramasına yönelik yapılan bu çalışmanın şimdi ve gelecekte Avrupa birliği tarafından referans olarak kabul edileceğini söyleyebiliriz”dedi.

Bunun yanı sıra Düzce Üniversitesi Orman Fakültesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Necmi Aksoy tarafından verilen bilgilere kendilerinin yaptıkları araştırmalar neticesinde iki yeni bitki türü bulduklarını kaydetti.