Düzce’nin kalkınmasına ve tanıtılmasına maddi ve manevi olarak yardım edilmesi amacıyla 9 Aralık 1993 tarihinde kurulan Düzce Kalkınma ve Tanıtma Vakfı Mali Genel Kurulu Düzce Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda yapıldı.

Genel kurula Vakıf Başkanı Yusuf Taşhan, Düzce Esnaf ve Sanaatkarlar Odası (DESOB) Başkanı Mustafa Kayıkçı, CHP İl Başkan Yardımcısı Faruk Darıyerli, Küçük Sanayi Sitesi (KSS) Yapı Kooperatifi Başkanı Mehmet Bakan ve 5 davetli daha katıldı. Genel kurula katılımın ve ilginin bir hayli az olması katılımcıların konuşmalarında geniş yer buldu. Genel kurulda yapılan konuşmalarda vakfa sahip çıkılması üzerinde duruldu.

Bu tip oluşumlara Düzce’nin ilgi göstermesinde biraz sıkıntısı var
Genel kurulda divan başkanlığı yapan Kayıkçı, vakfa yeterli kadar destek olunmadığından söz etti. Kayıkçı, “Keşke Düzce bir vakfının olduğunu bilebilseydi. Çok daha güzel olurdu. Bir vakıf kurulması çok zor. Burası Düzce olduğu için onu sürdürmekte çok zorlaşan bir noktaya geliyor. Bu tip oluşumlara Düzce’nin ilgi göstermesinde biraz sıkıntısı var. Davetliler Mali Kurul olduğu için dikkate almadığı benziyor ama keşke alsalardı. Keşke fikirlerini ifade etselerdi.” dedi.

Şuandaki atıl duruşunun şuanda sizleri de üzdüğünün farkındayım
Vakfın Düzce Üniversitesi’ni neredeyse kuran bir vakıf olduğunu söyleyen ve geçmişte büyük işler yaparak çok işe yaradığını söyleyen Kayıkçı, “Vakıf üzerinde çok kişinin emeği var. Zamanında Düzce’ye çok yüksek değerler katan bir vakıftı. Şuandaki atıl duruşunun şuanda sizleri de üzdüğünün farkındayım. Vakfın nasıl daha farklı faaliyetler yapabileceğini gündeme getirmeliyiz. ‘Bu vakfı kapatmayız’ diye düşünelim, isteriz. Fikre ihtiyaç var. Bu vaziyette hiçbir faaliyet yapamadan, hiçbir gelir de elde edemeden neredeyse ‘bir işe yaramıyor’ diye düşük bir vakıf profili çiziyor. Mutlaka çözüm bulmamız gerekiyor. Vakfı işletmeliyiz. Vakıf kapatmak çok kolay. Kapanırsa çok üzülecek insanlar var.” diye konuştu.

 Önder Tonyalı’ya teşekkür ediyorum
Öncü TV aracılığıyla gündeme getirilmesi gerektiğini dile getirilen Kayıkçı, vakfın 5 yıl başkanlığını yapan Önder Tonyalı’ya özel bir teşekkürde bulundu.
“Herkesin fikri katkı sunması gerektiğini düşünüyorum. Düzce Üniversitesi’nin kurulmasında emeği olan, Düzce Araştırma ve Uygulama Hastanesini 6 ayda kurulmasına katkı sağlayan Önder Tonyalı’ya teşekkür ediyorum. Risk aldı. Çok dedikodulara maruz kaldı. Bu vakıf çok işe yaradı. Vakfı sahipsiz bırakmasınlar.”

Vali, belediye başkanı ve rektörün vakfın doğal üyeleri olduğunu unutmamaları gerekiyor
CHP İl Başkan Yardımcısı Faruk Darıyerli vakfın eski yönetim kurulu üyesi olarak genel kurulda konuştu. Mevcut yönetimin vakfı çok zor günlerinde teslim alındığını ifade eden Darıyerli, “Teslim alınma sürecinde neler yapılmaya çalışıldığını biliyoruz. Vakıf araştırma hastanesinin yapımında çok büyük bir risk aldı. Büyük hizmetler yaptı. ‘Bir odada senden’ kampanyası başlatarak hastaneyi tam deprem vakti prefabrikten kurtararak taşınmasını sağladı. Bir önceki dönem siyasi kanallarla olaya girildi. Vakfın çökertilmesi için el birliğiyle büyük çabalar sarf edildi. Vakıf yine de teslim olmadı. Şimdiki yönetimimiz sahip çıktı. Vakfın devam etmesi için mülki erkanın vakfa sahip çıkması gereklidir. Vali, belediye başkanı ve rektörün vakfın doğal üyeleri olduğunu unutmamaları gerekiyor. Hepsini göreve davet ediyorum. Vakıf yaşatılmalıdır. Vakıf Düzce’nindir.” ifadelerini kullandı.

Vakıf Başkanı Taşhan ise vakfın faal olmasını maddi ve manevi olarak desteklediklerini belirterek vakıf yönetiminin dört dörtlük olduğunu söyledi. Konuşmaların ardından divan tarafından mali bütçe oylamaya sunuldu.  Oylamaya sunulan bütçe onaylama sonucu kabul edildi.