Düzce Belediye Başkanı İsmail Bayram, son günlerde gündemde olan hasarlı binalar, katı atık tesisi ve dalcık konusunda açıklamalarda bulundu. Hasarlı binalar konusunda hükümetin başlattığı çalışmaların akabinde Düzce’de de harekete geçildiğini belirten Bayram, merkezde bulunan 585 binaya tebligat gönderildiğini kendilerine 30 Mart’a kadar süre verildiğini ifade etti.

Bayram, “ Orta hasarlı binalar için verilen süre doldu. Biz de Valilikten bize gönderilen yazı ile binalara onarım yapılması konusunda tebligat çektik. Bina sahipleri onarım konusunda neler yapabileceklerini belediyeye müracaat edip öğrenebilirler. 585 binaya tebligat çektik. 30 Mart’a kadar süre verdik. Süre sonunda bu binalara elektrik, su, doğalgaz gibi hizmetleri keseceğiz. Ancak biz bu aşamaya gelmesini arzu etmiyoruz. Bizim için önemli olan vatandaşın can ve mal güvenliğinin sağlanması. Ne zaman bir deprem meydana gelir bilemiyoruz. Bu nedenle vatandaşlarımızdan sağduyu ve duyarlılık bekliyoruz.” Dedi.

Dalçık önemli bir yatırım

Çoban kavşağında yapılmakta olan dalcık projesindeki son durum hakkında da bilgi veren Başkan Bayram, projede bir değişiklik olmadığını, ilk çizilen projeye uygun olarak yapımının devam ettiğini vurguladı.

Bayram, “ Dalçık projesinin başladığı günkü projesinde değişiklik yok. Normal çalışmalar devam ediyor. Dalçık Düzce için önemli bir yatırım. Çoban’da birbirinden bağımsız 11-12 alt yapı var. Bu nedenle proje uzun sürdü. Eğer alt yapı olmasaydı daha çabuk biterdi.” Şeklinde bilgi verdi.

Düzce’nin en büyük sorunu çözülecek

Yapılması planlanan katı atık tesisinin Düzce’ye kazandırılmasıyla en büyük sorunu çözüleceğini vurgulayan Belediye Başkanı İsmail Bayram, katı atık tesisinin Düzce’nin en iyi yatırımı olacağını belirtti.

Bayram, “ Geçtiğimiz günlerde Pamukova’da kurulan yeni tesisi inceledik. Tesisi yapan firma önümüzdeki günlerde Düzce’ye gelecek. Taleplerimizi ortaya koyarak, neler yapılabilir, ne kadar sürede tamamlanır onları konuşacağız. Bütün belediye başkanlarımız da tesisi beğendi. Böyle bir tesisi Düzce’ye kazandırırsak büyük bir sorunu çözmüş olacağız. Bu tesis Düzce’nin en iyi yatırımı olacaktır. Orta ve uzun vadede gelir de kazandıracaktır. Bu tesisi çok önemsiyoruz. Bu çok yüksek meblalı bir yatırım, Düzce adına özel idare kanalıyla köylere de hizmet verecek. Sayın Valimizde bu konunun üzerinde çok duruyor.” Dedi.

Kültür merkezi bakanlığa devredildi

15 yıldır tamamlanması beklenen kültür merkezi inşaatının yeniden Kültür bakanlığına devredildiğini söyleyen Bayram, maddi açıdan çok külfetli olan bu yatırım için ödenek konusunda sıkıntı yaşanmaması adına bakanlığa devrini talep ettiklerini ancak henüz resmi bir yazı gelmediğini ifade etti.

Bayram, “ 1995 yılında başlayan bu önemli yatırımın bir an önce bitirilmesi adına böyle bir talepte bulunduk. Ödenekle ilgili sıkıntı yaşanmaması adına ancak henüz resmi bir cevap gelmedi. Önümüzdeki yıl bitme aşamasına gelmesi için geçtiğimiz günlerde bakanlıkta görüşmelerde bulunduk Çok külfetli bir yatırım olduğu için bir çırpıda bitmiyor tabi ki.” İfadelerini kullandı.

Tahran’a gidiyor

Belediye Başkanı İsmail Bayram, Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetimler Ortadoğu ve Batı Asya Bölge Teşkilatı (UCLG) toplantısına katılma amacıyla 23 Aralık Cuma günü Tahran’a gideceğini bildirdi. Bayram 3 gün sürecek toplantıda, orta doğu ve Batı Asya belediyelerinin menfaatleri için neler yapılacağının tartışılacağını belirtti.

Haber; H. İŞCAN