Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce Üniversitesi’nin “Bölgesel Kalkınma Odaklı Misyon Farklılaşması ve İhtisaslaşması Projesi” kapsamında çevre ve sağlık alanlarında yapılan çalışmalara yönelik tanıtım programında; Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş ve belediye meclis üyeleriyle bir araya geldi.

Tarımsal atıklar katma değerli endüstriyel ürünlere dönüştürülecek
Düzce Üniversitesi’nin başarıları ve akademik faaliyetleriyle ilgili bilgiler paylaşarak konuşmasına başlayan Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, “Tarımsal Atıkların Endüstriye Geri Kazanımı” projesiyle ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Bölgemiz, tarımsal açıdan bereketli topraklara sahip. Fındık, pirinç, patates ve kivi gibi ticari anlam ifade eden ürünlerimiz var. Proje ile fındık başta olmak üzere, tarımsal atıkları katma değerli endüstriyel ürünlere dönüştürmek istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Bölgenin refahında artış sağlamasını temenni ediyorum”
Sağlık konusunda ise bölgenin zengin bitki çeşitliliği, arıcılık potansiyelinin varlığı ve ülkemizde geleneksel tıp alanında kümelenmiş bir merkez bulunmaması sebebiyle “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp” alanının belirlendiğini söyleyen Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, apiterapiden fitoterapiye, hipnozdan akupunktura kadar birçok uygulamayla bu alanda marka şehir olmak istediklerini vurguladı. Çiftçilerin ve turizmcilerin uzmanlık alanıyla ilgili eğitileceğini dile getiren Prof. Dr. Çakar, ticarileşme potansiyeline sahip çalışmalarla sanayicileri buluşturmayı amaçladıklarını söyleyerek projenin bölgenin refahında artış sağlaması temennisinde bulundu.

“Düzce’nin gelişimi açısından büyük önem teşkil ediyor”
Programda konuşan Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş, sağlık ve çevre alanlarında ihtisaslaşma çalışmalarından dolayı Düzce Üniversitesi’ni tebrik etti. Projenin Düzce’nin gelişimi açısından büyük önem teşkil ettiğini belirten Keleş, çalışmaların bölgeye ekonomik katkı sağlaması için kamu kurumlarının, özel sektörün ve sivil toplum kuruluşlarının ortak hareket etmesi ve destek olması gerektiğine dikkat çekti. Proje eğitimleri için belediyeye ait tesislerin Düzce Üniversitesi’ne tahsis edilebileceği ve bu tesislerin tadilatı konusunda da destek olabileceklerini dillendiren Keleş, projenin Düzce’nin kalkınmasına vesile olacağının altını çizdi.

Program sonunda Rektör Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar, Düzce’ye ve bölgeye yönelik Düzce Üniversitesi’nin akademik çalışmalarının yer aldığı “Düzce’ye Değer” adlı kitabı Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’e hediye etti.