Hem Düzce hem de iş dünyası için büyük önem taşıyan Düzce Ticaret ve Sanayi Şurası’ndan sanayiciler umutla ayrıldı.

BAKAN ÖZLÜ TÜM KADROLARIYLA GELDİ
Uzun süredir kalifiye eleman sıkıntısı ve teşviğin sona ermesi başta olmak üzere bir çok soruna çözüm isteyen ancak karşılığını alamayan Düzce’deki sanayi kesimi ilk kez bakanlığın tüm kadroları ile karşılarına geçtiği toplantıda sıkıntı ve taleplerini dile getirme fırsatı yakaladı. Geçmiş yıllarda beklenen hizmetler için Ankara yolları aşındırılırken, Düzceli bir bakan olan Faruk Özlü, milletvekili seçildiği ilin sorunlarıyla ilk günkü gibi ilgilenmeye devam ettiğini şura ile bir kez daha ispatladı. Kendi gelmekle kalmadı, bakan yardımcıları ve müsteşarlar da dahil tüm bakanlık kadroları ile Düzce’ye çıkar ma yaptı.

BAKAN BÜYÜK BİR TİTİZLİKLE HAZIRLANDI, TSO SINIFTA KALDI
Bakan Faruk Özlü’nün büyük bir önem göstererek hazırlandığı toplantıya tertipleyen Düzce Ticaret ve Sanayi Odası ise organizasyonda sınıfta kaldı. Henüz toplantının başında Düzce sanayisini anlatan slayt gösterisinin katılımcılara sessiz bir şekilde izlettirilmesi hem sanayici ve iş adamları hem de bakanlık yetkilerinin karşısında acemice bir görüntü sergiledi.

KALİFİYE ELEMAN EN BAŞLI SIKINTI
Ancak Bakan Özlü’nün toplantıya katılan sanayicilerin sıkıntı ve taleplerine olan ciddiyetli yaklaşımı sayesinde aksilikler şuraya gölge düşüremedi. Söz almak isteyen her yatırımcı, girişimci ve işadamı rahatlıkla yaşadığı problemleri dile getirebildi. Bakan Özlü’nün, “Tüm kadrolarımla sizi dinlemek için ayağınıza geldim” diyerek sanayicilerden çözüm bekledikleri tüm konuları aktarmalarını istemesi ile başlayan toplantıda, kalifiye elemana olan ihtiyaç en çok dile getirilen sıkıntıların başında geldi. Yetişmiş eleman bulmakta güçlük çekildiğine parmak basılan şurada bir kez daha Düzce’de işsizlik değil meslek beğenmeme sorunu olduğunun altı çizildi. Bakan Özlü, bakanlık tarafından istihdama dönük Düzce’de önemli projelerin hayata geçirilmeye başlandığını belirterek, sanayicilerin de desteği ile meslek liselerinin sayısının arttırılabileceği konuları ile gündeme taşındı.

BEKLEME DEĞİL ÇÖZÜM ZAMANI
Bakan Özlü’nün toplantı sonunda kendilerine aktarılan sorunlara ilişkin basına detaylı bilgiler vermesi ve sorunların mutahabı olan bakanlık yöneticilerine bilgilendirme için söz vermesi de olumlu karşılanan bir diğer unsur oldu. Kapalı kapılar ardında kalmadan sorunları kamuoyunun bilmesi sağlanırken, katılımcı sanayici ve iş adamlarından konu-talep şeklinde istek ve problemlerini kağıda dökerek ulaştırmalarının istenmesi de artık beklemeye takılmadan çözüm odaklı hızla harekete geçileceği yönünde umutları yeşertti.