TRT'de yayınlanan programıyla "Kalk Gidelim" diyen Esra Alkan Bugün Düzce'ye geldi. Vali Vasip Şahin'i makamında ziyaret eden Alkan, ziyaretin ardından mikrofonlarımıza Düzce için çıkardığı kitapla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Alkan şöyle devam etti; "Kalk Gidelim programının ilk kitabı Düzce'dir. TRT 1'de yayınlanan bir programdı. Kalk Gidelim ekibi olarak bir çok bilgiyi ekrana taşıyamıyorduk. Biz de bunu bir kitap yapmak istedik. İlk Kalk Gidelim programı Kastamonu'da ilk Kalk Gidelim kitabı ise Düzce'de oldu. Bu kitabında Düzce'de çıkmasının ilk nedeni de Turizm İl Müdürü Özcan Budak'tır. Çünkü kendisi tam bir Düzce aşığı tam bir turizm aşığıdır. Düzce'de yok yok. Düzce'nin 100 çeşit mutfağı bulunuyor. Bu kitap tüm türkiye'de çocukların okuyabileceği hatta büyüklerinde okuyabileceği bir kitaptır. Düzce'nin doğal güzelliklerine ilçelerine nasıl gidilir. Gidilince neler yapılır bu kitapta hepsi yazılıdır. Kitapta ek olarak Düzceli çocukların hazırladığı ve TRT'de yayınlanan bir DVD'de veriliyor. İstanbul'da da 6 Kasım'da Tüyap'ta bir imza günü olacak. 7 Kasım'da Kalk Gidelim programının yapıldığı illerdeki çocuklar istanbula gelecek. Onlara İstanbul'un tarihi güzelliklerini göstereceğiz ve gezdireceğiz. 8 Kasım'da özel bir otelde Düzce kitabının galasını yapacağız. İllerden gelen çocuklarda bu galada olacaklar."

Konu ile ilgili İl Turizm Müdürü Özcan Budak'ta bir açıklama yaptı. Budak; "8 Kasım'da yapılacak olan Kalk Gidelim Düzce galasına Düzce protokolünü, Düzceli vatandaşları bekliyoruz. Bu gala çok güzel geçecektir. Programın yapıldığı illerden de çocuklar gelecek. Bu çocuklarda bu galaya katılacaklar. Herkesi bu galaya davet ediyorum" dedi.

Haber; R. BAL