1995 yılında dönemin Kültür Bakanı Fikri Sağlar tarafından temeli atılan ve kısa süre içinde zemini betonla kaplandıktan sonra aradan geçen 15 yılda hiçbir çalışma yapılmadığı için betonuda demiride çürüyen Düzce Kültür Sarayı inşaat alanına yıllar sonra ilk kez bir Bakan geldi.
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay İstanbul'dan Ankara'ya geçerken Düzce'ye uğradı ve inşaat alanında incelemelerde bulundu.
Düzce Valisi Vasip Şahin, Milletvekili Metin Kaşıkoğlu, Belediye Başkanı İsmail Bayram, İl Kültür ve Turizm Müdürü Özcan Budak, Ak Parti İl Başkanı Fevai Arslan tarafından karşılanan Bakan Günay, inşaat alanını inceledi ve Belediye Başkanı'ndan proje üzerinde detaylar hakkında bilgiler aldı. 15 yıldır atıl durumda bulunan inşaat alanının depremler sonrasında adliye hizmeti verdiğini söyleyen Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu bu alanda kültür sarayının yükselmesini istiyoruz dedi.
Bakan Günay, bizim bu tür yatırımlarla ilgili bir ödenek ayırmamız söz konusu değil ancak bir çaresini bulmak durumundayız demesi üzerine Vali, Milletvekili ve Belediye Başkanı'nın ısrarlı talepleri karşısında bir çaresini bulmalıyız Düzce'nin buna ihtiyacı var dedi ve Belediye Başkanı'na dönerek önce sizlerin katkı sağlayıp inşaatı başlatmanız gerekiyor bizler daha sonra devreye giriyoruz dedi ve beraberinde bulunan bakanlık yetkililerine dönerek neler yapabiliriz sorusuna tüm maliyetin % 50 sine kadar katkımız oluyor cevabını aldı.
Bu görüşmelerin ardından Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay 15 yıldır hiç bir çalışma yapılmamış olmasına rağmen bizler bazı kaynakları zorlayarak Düzce'nin ihtiyacını karşılayacağız projede de bazı değişiklikler olacak ben pazartesi günü Ankara'da ilgili yerlere talimatlarımı verip inşaatın başlaması için kaynak aktarımını sağlayacağım dedi.

Haber; H. KAYA