Düzce merkez ilçenin nüfusu hızlı bir şekilde yükseliyor. 99 depremi sonrasında 57 binlere inen merkez ilçe nüfusu, geçtiğimiz yıl sokağa çıkma yasağı uygulanmadan yapılan nüfus sayımı ile 94 637 ye yükselmişti.

 Sonrasında 1 ocak 2008 tarihinden itibaren Düzce merkez ilçe nüfusuna, yapılan referandum ile evet oyu veren Akpınar,Çakırlar, Koçyazı, Kuyumcu Hacı Ali ,Nalbantoğlu,Sancaklar,Şıralık,Tokuşlar ve Yahyalar eski adıyla köylerinin ,yeni adı ile de  mahallelerin katılımı ile Düzce’nin nufusu bu gün merkez ilçe girişlerine konulan tabelalarda görüldüğü gibi 107095 oldu.

 Nüfus sayımının üzerinden geçen 5 ila 6 aylık süre sonunda nüfusunu 13 kişi civarında arttıran Düzce’nin 1 ocak 2009 tarihindeki nüfusu ise resen mahalle yapılan Çamköy, Çavuşlar,Esen,Kazukoğlu,Sallar,Yukarı yahyalar,Darıcı,Dedeler,Beslanbey,Bostanyeri ve Sarayyeri köylerinden gelecek sayı ile 117 968 e yükselecek...

 Belediye özelliğini kaybetmesi resmi gazetede yayınlanan kararname ile kesinleşen Konuralp’in Düzce’ye mahalle olması ve nüfusunun Düzce merkez ilçeye katılması ise 2009 yılının Mart ayında yapılacak seçimler sonrasında olacak. Konuralp’in 5096 olan nüfusunun da katılması ile Düzce’nin önümüzdeki yıl yapılacak yerel seçimler sonrasındaki nüfusu 123064 e ulaşacak.

Bu kadar kısa sürede bu  ölçüde bir nüfus artışı kamu kurumlarının hizmet kapasitelerinin zorlanmasına neden olacak.