2004-2009 yılları arasında Düzce Belediye Başkanlığı görevinde bulunan Mehmet Keleş, Düzce’nin gündemdeki sorunlarını değerlendirdi. Yaşanabilir iller sıralamasındaki gerileme hakkında da düşüncelerini açıklayan Keleş, öncelikle Düzce’nin sesini Ankara’da duyurması gerektiğini savundu.

Belediye Başkanlığı görevini bırakırken Düzce’nin nüfusunun 125 bin civarında olduğunu ancak bugün nüfusu 130 binlere ulaşan Düzce’nin, büyük illerle mukayese edilecek bir düzeye geldiğini ve kendisini hissettirmeye başladığını ifade eden Keleş “Düzce Ankara’da hala küçük bir il olarak görülüyor. Çıkacak sese göre Ankara Düzce’nin farkına varacaktır. Türkiye’nin kalbi konumundaki Düzce çok yüksek değerlere sahiptir. Daha kaliteli yönetilerek sürgün yeri olmaktan çıkarıldığı takdirde istenilen düzeye gelecektir. Bunun içinde zaman kaybetmeye tahammülü yoktur.” Şeklinde konuştu.

Keleş, yeni milletvekillerinin meclisin açılması ile birlikte Düzce’nin sorunlarına daha fazla eğileceklerini, daha öncede siyasetten uzak olmadıkları için bunu başaracaklarına inandığını da sözlerine ekledi.

Belediye Başkanının şehrin şekillenmesinde ciddi bir rol oynadığını söyleyen Mehmet Keleş, iyi bir belediyecilik yapmak için Düzce’nin koşullarını iyi bilmek, şehri iyi tanımak gerektiğini belirtti.

Gelişmekte olan Düzce’nin depremler birlikte geriye gittiğini, o zamanlar küçük illerle mukayese edilirken bugün sanayileşmede büyük iller ile yarışır hale geldiğini vurguladı. Düzce’nin kabuk değiştiren bir il konumunda olduğunu belirten Keleş, bu süreç içinde bir sarsıntı yaşandığını, bu sarsıntının da Düzce’nin gelişmesini engellediğini ifade etti.

Düzce’nin yaşanabilir iller sıralamasında da geriye düşmesini bu bocalama sürecine bağlayan Keleş, “ Nüfusu hızla büyüyen bir ilin beklentileri de büyümeye başlar. Talepler artar, ihtiyaçların kalitesi artar. Böyle olunca da yaşam kalitesi göstergelerindeki kriterlere uyup uymadığı kendisinden çok büyük illerle kıyaslanır. Yaşanabilir iller sıralamasında Düzce’nin alt sıralardan kurtulması için belediyeye çok iş düşüyor. Ekonomik ve sosyal yaşamı bu kriterlere uygun düzenlemek gerekiyor. İdari anlamda da beklentilerin artmasıyla birlikte başta vali, belediye başkanı ve STK’ların birlikte çalışarak Düzce’yi yükselişe geçireceklerine inanıyorum. “ dedi.

Haber; H. İŞCAN