Deniz, Kum, yayla, tarihi değerler ve alternatif sporlar gibi pek çok değere sahip olan Düzce’nin tanıtımı altyapı eksikliği nedeniyle eksik kalıyor. Düzce’nin gelişim Projeksiyonu sanayi ve tarım gibi alanlarda giderek gelişmesine rağmen Düzce’nin Turizm notu bir türlü sınıf geçecek seviyeye ulaşamadı.

Pek çok doğa harikası yaylaya sahip olmasına rağmen ulaşım ve altyapı eksiklikleri nedeniyle turistlerin rahatça ulaşmasının güçlüğü bu değerlerin ekonomik kullanıma açılmasının önünde engel teşkil ediyor. Kar turizminin en kolay yapılacağı Kardüz Yaylası potansiyel olarak Düzce’nin coğrafi konumunun da etkisiyle benzerlerinin üzerinde bir ekonomik değere sahip. Ancak kış aylarında yolunun geçit vermemesi nedeniyle, sadece merak edip zahmete girenler bu yaylayı görebilme şansına sahip olabiliyor. Diğer yaylalarda da altyapı eksikliği nedeniyle yaz aylarında yerel şenlikler dışında bir ekonomik faaliyet üretmek mümkün değil.

Giderek daha fazla insanın ziyaret ettiği Cumayeri’ndeki rafting parkuru ise Büyük Melen Projesi kapsamında kurulacak olan barajın rezervuar alanında kalacağı için yatırım değerini yitirecek.

Antik Bitinya Krallığı’nın başkentinin kalıntılarını hala bulabileceğiniz Konuralp’te kurulan müzenin idari kadrolarının hala alınamaması Düzce’nin turizm profiline verilen değeri gösteriyor. Düzce’de siyasilerin ve bürokratların açıkça gündemin geri sıralarına koydukları müze müdürlüğü kadrosu meselesi nedeniyle bölgede bilimsel nitelikli kazılar yapılamıyor.

Değerlerin turizme kazandırılmasında en şanslı bölge olan Akçakoca, gelişim vizyonunun tamamını turizm ve tarım üzerine kurduğunu, sanayi kuruluşlarının doğal güzelliklerin önüne izin vermeyen tek ilçemiz. Diğer ilçeler ise hala teşvik kapsamında gelmesi beklenen yatırımlardan pay alma peşinde....

Düzce’de esas olarak tanıtım faaliyetleri oldukça yoğun... Ancak altyapı eksikliği nedeniyle tüm tanıtım çalışmaları havada kaldığı için turizmin henüz bir kazanç kaynağı olarak görülmesi mümkün olamıyor. Düzce değişik platformlarda sürdürdüğü tanıtım atağını altyapı yatırımları ile birlikte yürütmediği sürece doğal güzellikler giderek ikinci plana düşerek bir sanayi kentine dönüşecek gibi görünüyor.