Hükümet 2002'den 2012'ye kadar 21 bin 227 kilometre bölünmüş yol inşaat ettiğini söylese de, Düzce'de yollar bazen ödenek, bazen kamulaştırmalar, bazen de hava koşullarına takıldığından eksiksiz olarak trafiğe açılacağı günü bekliyor.

Kuzey Çevre yolu

Ankara ve İstanbul’dan gelerek, Akçakoca, Ereğli ve Zonguldak’a gidecek araçların hem daha rahat hareket etmesi hem de Düzce trafiğini engellememesi için yapılan ve Üçköprü Köyü’nden başlayarak Çamköy’e kadar uzanan yeni çevre yolunun yapımı kamulaşırmalar nedeniyle uzun yıllar aldı.

Tam açılacak derken yolda meydana gelen kazada mahkem engeline takıldı ve bir süre tamamen trafiğe açıldı. Bariyerlerin ve yaya geçitlerinin eksik olduğu yol hala tamamlanmayı bekliyor.

Yığılca Yolu

Yığılca yolu ise tam bir yılan hikayesi. Başbakan Erdoğan'ın ilçeye yaptığı ziyarette hemen yapılsın talimatına karşın yolda çalışmalar yıllardır bitirilemedi. Yığılcalılar bazen kamulaştırmalar bazen hava koşulları nedeniyle bir durup bir başlayan yol çalışmasının biran önce bitirilerek düzgün bir yola kavuşmanın hayalini kuruyor.

Üniversite yolu

Bir garip yol hikayesi de Muhalefetin sık sık diline doladığı yıllardır yapılamayan 2km.lik üniversite yolu. Yolun yıllardır ödenek yetersizliği ve mezarlığa dayanan yolun belediye ile rektörlük arasında uyuşmazlık nedeniyle tamamlanamadığı konuşuldu. Bu yıl vali adnan yılmaz ve siyasilerin çabalarıyla ödenek temin edildi. Düzce’de yıllardır süren üniversite bağlantı yolu sorunu bu yıl nihayet bitirilmesi aşamasına gelindi.

Gölyaka Bağlantı yolu



Yılan hikayesine dönen yollardan biri de Gölyaka Bağlantı yolu. Yıllardır tamamlanamayan yolda son günlerde özellikle Tepecik mevkiinde meydana gelen heyelanlar nedenile çalışmalar bu yöne kaydırıldı.

Çevre yolları

Düzce trafiğini rahatlaması amacıyla geçtiğimiz yıl açılan çevre yollarıda hala tamamlanmayı bekliyor. Geçtiğimiz yıl Düzce merkezi kuzeyden güneye, doğudan batıya kuşatan çevre yolları ağları için yeni yeni bağlantı yolları açıldığı duyuruldu.

 

 

Hürriyet Caddesinin kuzeyinden çevre yoluna bağlantıyı sağlayacak yeni bir yoldaki çalışmalar da hiçbir ilerleme yok. Tabelaların koyulduğu yolda çevre halkı, asfaltsız yolu köy yolu olarak kullanmaya devam ediyor.

 

Haber: S. KAŞKIR